Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, syyskuuta 29, 2009

Muistoja toissakesältä

Olen neulonut perussukat. :) Paksusta langasta. Lämpimät. :) Arvelin toissailtana, että saisin ne vielä saman illan aikana valmiiksi, sillä paksu lanka on joutuisa neuloa, ja lanka näytti hupenevan ihan silmissä. Kuvittelin jopa, että lanka saattaisi riittää just ja just varrettomiin sukkiin. Siksi totesin sunnuntai-iltana, että pakko säästää loppulanka bussineuleeksi, että on jotain helppoa tekemistä työmatkalla, ja aloittelin kotineuleeksi jotain vähemmän aivotonta. No, aivan hyvin olisin voinut pitää nuo sukat kotineuleenakin, sillä sitä lankaa lopulta riitti ja riitti... ja riitti. Ihan oikeiksi sukiksi, eikä miksikään sniikkereiksi. ;)



 Perussukat
Tehty ajalla: 27.-29.9.2009
Malli: Perussukat jalkaterään jatkuvalla 2o 2n -joustimella, aloitettu kärjestä 8-aloituksella, tiimalasikantapää
Lanka: 100% Suomenlampaanvilla Hailuodosta Luovon Puikkarista, langan tekijäksi mainittu E. Sipilä
Langankulutus: 108 g
Puikot: 4 mm
Koko: Oma jalka, napakka 38/39
Muuta: Paksut ja ihanat perussukat


Nimesin sukat kuvatiedostossa Hailuoto-sukiksi ihan vain siksi, että muistaisin, mistä lanka on peräisin. :) Kävimme toissakesänä eli 2008 elokuussa Hailuodossa, josta ostin yhden vyyhdin tätä paksua merihenkistä lankaa, silloin jo ajatuksenani oli tehdä tästä sukat. Tiedä sitten, miten kestävät käytössä, kun ovat täyttä villaa. Mutta nämä on todella paksut! :) Arvioisin, että suunnilleen Novitan Isoveljen paksuista, eli tätä olisi voinut neuloa hyvin vaikka 5-6 mm puikoilla, mutta koska halusin neuloa molemmat sukat yhtä aikaa, eikä minulla ole noin paksuja puikkoja kaksia kappaleita, niin valitsin puikoiksi 4 mm vahvuiset, koska niitä minulla on sekä metalliset että bambuiset. Tämän karhean villalangan kanssa muuten metalliset taisivat luistaa vähän paremmin.

Ensin mietin, että olisin tehnyt näihin jotain pientä palmikkoa tms., mutta lopulta päätin, että koska lanka on tällaista meleerattua (onkohan oikea termi?), niin siinä ei paljon kuviot näy, joten päädyin ihan tavalliseen sukkaan, jossa on joustinta myös jalkaterän päällä. Kärjestä aloitin siksi, että saisin käytettyä kaiken langan tarkoin, ja tiimalasikantapään tein siksi, että saan sen onnistumaan kärjestä aloitetuissa sukissa paremmin kuin lappukantapään. Tosin näissäkin piti kertaalleen kantapää purkaa, kun aloitin sen sittenkin noin senttiä liian aikaisin.

Kivat sukat, ja pitkästä aikaa oli hauska tehdä ihan tällaiset perussukat! :)




Sukat päätyvät sinisävyisenä sekä Project Spectrumiin että tietysti Sukkasatoon. :) Hillokellarissa on nyt täten taas yksi purkki mustikkahilloa lisää, jälleen vähän harmaalla ja valkoisella homeella kyllästettynä. ;)

Mainitsinkin jo aloittaneeni jotain vähän vähemmän aivotonta, toisin sanoen en osaa keskittyä edes äänikirjaan samalla, kun tikuttelen tuota tämänhetkistä työtäni. Toinenkin vähän samantapaista keskittymistä vaativa työ olisi minulla mielessäni, joten en ehkä aloita sitä tähän ainakaan päällekkäin. Mutta koska aivotonta työtäkin tarvitaan, niin saatan tässä vielä pikaisesti luoda silmukat uusiin perussukkiin, jotta on jotain tekemistä blogien lukemisen, bussimatkojen ja sen sellaisten ajaksi. Nyt olisi tarjolla vähän ohuempaa sukkalankaa, joten niitä varmaan tikutellaan vähän pidemmän aikaa.

Todennäköisesti mitään uutta ei enää tässä kuussa valmistu, joten huomenna pyrin raportoimaan syyskuun saldoa. :)

Mukavaa syyskuun loppua! :)

2 kommenttia:

  1. Kauniit sukat! Ja varmasti ihanat jalassa. Minäkin tykkään paksuista villasukista.

    VastaaPoista
  2. Kivat sukat. Minä olen samaisia lankoja hipeltänyt Hailuodossa, vaan en sitten raskinnut ostaa. Nyt on niin kylmää ja koleaa, sataa räntää, että voisi vetää kaikki villavaatteet ja asusteet päälle. Taidan vielä laittaa leivinuuniinkin tulet. Nenä törisee ja viluttaa... Ai niin tuo vasta valmistunut pusero on aivan ihana!

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)