Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, syyskuuta 23, 2009

Punaisesta langasta

Kiitos jälleen ihanista kommenteista, erityisesti sukkakehuista! :)

Olen kovasti työstänyt tekeillä olevaa puseroa Tennesseestä, mutta tähän väliin tuli lähestulkoon pakottava ja kiireellinen välityön tarve. Maanantaiaamuna olin pukemassa esikoista ulos, kun huomasin, että hänen lempparilapasissaan, jotka olivat pyörähtäneet viikonloppuna pesukoneessakin, olikin reikä. Nappasin hänelle toiset lapaset, ja niissäkin oli reikä. Vielä löytyi kolmannet lapaset, jotka olivat onneksi ehjät, joten ei ole tarvinnut pojan kuitenkaan reikäisissä lapasissa kulkea. Niin, meillähän pätee hyvin sanonta "suutarin lapsilla ei ole kenkiä", nimittäin meidän lasten lapaset ja muut ulkoiluasusteet ovat ihan kaupantädin tekemiä. ;) Yleensä siinä vaiheessa, kun havahtuu huomaamaan, että entiset tamineet ovat menneet rikki, käyneet pieniksi tai hukassa, ei ole tietenkään missään sopivaa lankaa saati aikaa tai inspiraatiota alkaa tekemään uusia, ja kun tuo Halpa-Halli on tuossa vieressä, niin sieltä tulee niin helposti napattua ruokaostoksilla myös vaatetta ostoskoriin. Tosin mainittakoon, että kävin kyllä tiistainakin kirppiksellä ostamassa esikoiselle neljät housut, että ihan kaikkea en todellakaan uutena osta. Mutta jotkut välikausilapaset ei maksa edes kahta euroa kaupassa, niin helposti on tullut niitä sieltä ostettua ennemmin kuin alettua neuloa. Kieltämättä myös ajatus siitä, että käytän tuntitolkulla aikaa neuloakseni jotain, mikä ensitöikseen upotetaan kuravelliin, ei hirveästi ole houkuttanut... ;) Sitten olen vielä miettinyt villalapasten käytännöllisyyttä, koska syksyisin ja keväisin ne saattavat olla turhan lämpimät, ja pakkasella taas pidän topparukkasia parempana. Tai ainakin tähän asti on toiminut hyvin tämä systeemi, joten en ole niitä lapasia alkanut tekemään, enkä ole oikeastaan edes ehtinyt päästä ajatuksen tasollekaan niiden suhteen, kun on jo lapasten tarve sillä kertaa mennyt ohi. ;)

Nyt kuitenkin aloin heti miettiä, että josko tekisin tällä kertaa ihan omin kätösin uudet lapaset pojalle, kun lankakorissakin oli ihan päällimmäisenä yhtä jämälankaa ihmettelemässä, että mitä niistä voisikaan tehdä. Varmuuden vuoksi kysyin lapasen tarvitsijan mielipidettä maanantai-iltana, että haluaisiko hän uudet lapaset, kun entiset ovat reikäiset. No, haluaisihan hän. Entä haluaisiko hän, että ostetaan lapaset kaupasta vai että äiti tekisi. Vastaus kuului: "Tee. Punaisesta langasta." :) Kävin heti hakemassa sen punaisen Nalle-jämän, jota olin tähän projektiin vähän ajatellutkin, ja kysyin kelpaisiko se. Kyllä kelpasi, se on kuulemma ihanaa. :) Vielä varmistelin, että saako siihen laittaa jotain muutakin väriä (olin jo ehtinyt vähän katsella Eeva Haaviston kirjaa sillä silmällä), mutta poika sanoi, että ei mitään muuta väriä, vain punaista. Ei kuulemma edes nimikirjainta saa tehdä eri värillä. ;)

Joten maanantai-iltana pistin punaista lankaa puikoille, ja tiistain lähestyessä loppuaan olivat lapaset valmiina. Löysin muuten kaupastakin tiistaina yhdet ohkaisemmat lapaset, joissa oli myös punaista, joten ostin ne varalapasiksi, ettei olla ihan näiden yksien lapasten varassa kummiskaan. :)


Lapsen lapaset
Tehty ajalla: 21.-22.9.2009
Malli: Novita Muksu Ekstra 2008 nro 24
Lanka: Novita Nalle punainen (549)
Langankulutus: 36 g
Puikot: 3 mm bambusukkapuikot
Koko: 110 cm (5-vuotiaalle)
Muuta: Esikoiselle esikoisen toiveet toteuttaen

Näissä ei ole mitään tämän kummempaa ihmettelemistä. Peruslapaset peukalokiilalla ja 2o 2n -joustinvarrella. Nopeahan tällaiset oli tekaista! :) Ja pääasia on, että saaja tykkää ja sormet pysyvät lämpiminä. Näiden kurankaivuuominaisuuksia ei ole vielä ehditty testata... ;)

Kivaa keskiviikkoa! :) Minä palaan taas puseron neulomisen kimppuun, jollei muuta akuuttia välityön tarvetta ilmene...

1 kommentti:

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)