Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, lokakuuta 31, 2009

Lokakuun viimeinen

Huh, ehdinpäs saada vielä lokakuulle yhden käsityön valmiiksi! Ei siksi että tällä olisi ollut muuten mikään kiire, mutta onhan se mukava saada kuukauden langankulutussaldoon parisataa grammaa enemmän. ;) Ei tämä nyt ihan täpärällekään mennyt, kun suunnilleen klo 22.50 valmistui. :D Ja sitten äkkiä piti kaivaa kaapista jotain vähän tummempaa puseroa alle, että kuvio näkyisi selvemmin, ja napata nopeasti kuvaajaa pyjamanhihasta, että ottaa pikaisesti kuvan niin pääsen bloggaamaan. ;) Niin, ja tukkakin piti sitaista nutturalle, muuten se peittäisi koko tuon selän kuvion. :D


Pitsihuivi
Tehty ajalla: 23.-31.10.2009
Malli: Novita Talvi 2008 nro 33
Suunnittelija: Minna Metsänen
Lanka: Novita Nina luonnonvalkoinen (010)
Langankulutus: 200 g
Puikot: 5 mm pyöröt
Koko: One size
Muuta: Ohjeesta poiketen pitsikuvion osuus on lyhyempi langanriittävyyden vuoksi. Huivista tuli kuitenkin ihan sopivankokoinen näinkin. Tykkään! :)



Tämä huivi on ihana sekä takaa että edestä. :) Takaosassa tykkään tietysti tuosta pitsikuviosta ihan hullun lailla, se on kaunis ja sitä oli myös mukava tehdä. Kuvio tehtiin lyhennetyin kerroksin, joten niskassa pitsikuviota on lyhyemmästi mitä helmassa. Etupuolella puolestaan tykkään tästä kiinnityssysteemistä, eli huivin toisessa joustinkaitaleessa on reikä, minkä läpi toinen kaitale pujotetaan. Uskoisin, että tämän systeemin ansiosta huivi tulee olemaan hyvin käyttökelpoinen - ja värinsä puolesta sopii minkä vaatteen kanssa vaan! :)

Tuota Novitan Ninaa sain joskus jostain lahjaksi pari kerää - kenties SNY:ltä jonain vuonna tai sitten jostain blogiarvonnasta - ja vaikka väri ja materiaali vaikuttivat mielenkiintoiselta, en oikein pitkään aikaan keksinyt, mihin voisin tuon pari kerää käyttää. Vuosi sitten Novitassa oli tuo huivin ohje, ja ihastuin siihen oikopäätä. Sitten jossain vaiheessa oivalsin, että Nina saattaisi käydä huiviin. Tiheys oli sama mitä ohjeen suosituslangassa Luxus Windissä, ja laskin langan riittävän, koska kahdessa kerässä Ninaa oli lankaa 560 m, kun taas ohjeessa menekiksi oli ilmoitettu viisi kerää Windiä eli 525 m. Tästä huolimatta kävi kuitenkin niin hassusti, että lanka ei riittänyt huiviin siinä mitassa, mitä ohjeessa oli, joten jouduin tekemään tuota pitsikuviota hieman lyhyemmästi mitä ohjeessa (pari mallikertaa jäi vajaaksi). Hoksasin tämän ongelman onneksi siinä vaiheessa, kun ensimmäinen kerä loppui, joten siitä pystyin nopeasti laskemaan, miten pitkästi uskallan pitsikuviota tehdä ennen kuin tarvitsee aloittaa taas joustinneuletta. Onnistuin laskemaan toisen kerän menekin jopa niin tarkasti, että lopuksi minulle jäi 10 cm pätkä pääteltäväksi. ;) Vaikka huivista tuli ehkä hieman lyhyempi, mitä oli tarkoitus, niin sopiva tämä on silti! :)

Lokakuun kuukausiraporttia on luvassa sitten huomenissa, vaikka luulenpa näpytteleväni sen nyt samantien tulemaan sitten vaikka ajastuksella. :) En nimittäin juuri nyt voi aloittaakaan oikeastaan mitään neuletta, koska yhden neuleen saan aloittaa vasta huomenna (eli puolen tunnin kuluttua ;) ) ja toiseen neuleeseen on langat vielä makkarin vaatekaapissa, missä kuopus nukkuu. Tai siis ei se siellä vaatekaapissa nuku, mutta makkarissa. ;)

Huomenna on muuten sitten neuletapaaminenkin, ja paikkana Café Saara (ei siis Valve kuten aiemmin, kun sen kahvila ei olekaan nykyään enää sunnuntaisin auki). Toivottavasti tapaamiseen tulee muitakin kuin minä...! :)

Viikonlopun jatkoja kaikille! :)

17 kommenttia:

  1. Tuo huivi on kyllä nätti! Pitäisi melkein itsellekin tehdä jostakin ei-kutittavast langasta. Mohairsekotteesta tein viime jouluna anopille. Tykkäsin tuosta etumuksen näppärästä ideasta, millä huivi pysyy harteilla.

    Olin ensin jo ihan tulossa neuletapaamiseen, mutta päästäänkin kavereiden kyydillä käymään Ikeassa, joten huominen meneekin siinä...

    VastaaPoista
  2. Ihana! Mä oon tehnyt saman, mutta punaisesta Rosesta. Menee joululahjaksi, joten en vielä ole julkaissut kuvaa.... Täällä uskaltanen sen kertoa.

    VastaaPoista
  3. Todella upea huivi:) Minusta se on molemmilta puolilta kaunis. Tuollainen huivi on todella juhlava.Itse en tainnut saada montakaan käsityötä kuluneen kuukauden aikana valmiiksi. Nyt en käsitöitä oikein voikkaan tehdä kun vasemman käden peukalo revähti tänää:(

    VastaaPoista
  4. Aivan ihana huivi,kyl tohon passaa kylmäl ilmal kietoutua sohfalle ja neuloo vaik niit kukkalapasii =)
    Terkkuja tapaamiseen =)

    VastaaPoista
  5. Upea huivi. On taas mennyt minulta ohi Novitan lehdessä. Näinhän se usein käy. Lehden kuvassa neule ei aina pääse oikeuksiinsa. Sitten kun näkee jonkun toteuttaneen sen, vau tuohan onkin nätti.

    VastaaPoista
  6. Ihana huivi!
    Kylläpä onnistuit laskemaan langanmenekin tarkalle:-)

    VastaaPoista
  7. Olen ihaillut tuota huivimallia ja ajatellut neulomista. Ja nyt taas; minä ei-huivi-ihminen haikailee huivia tai siis neulomista... Vaikkapa lahjaksi...
    Aikanaan minultakin on monta asiaa jäänyt, kun lapsi nukkuu. Sitten keksin, että kaikkea mahdollista on tuotava pois sieltä makuupaikalta,,,

    VastaaPoista
  8. Upea huvi ja tuo kiinnitysmekanismi on ihan huippu! Myös minulta tuo ohje on mennyt ihan ohi silmien ennen tätä sinun toteuttamaasi versiota! Täytyypä kaivaa taas lehdet esiin ja katsoa ohjetta tarkemmin :)

    VastaaPoista
  9. Aivan U-PE-A!!!!!! Oot kyllä taitava ja tuottelias neuloja :)

    VastaaPoista
  10. Oletpas tosi sievän huivin <3 tekaissut!

    VastaaPoista
  11. Niin kaunis huivi valmistunut, upea! Ja tuo etukiinnitys on vain plussaa. Mie en olekaan huivienpitäjä kun ne eivät pysy kohdillaan tai oikeastaan mie en pysy aloillaan sen vertaa, mutta tuollainen. Ja kun tykkään aina versioida, niin heti tuli ajatuksena tuosta liivihuivi, aukot käsivarsille vain oikeaan kohtaan ja awot!

    On sulla syntynyt polkkareita, pipoja ja vaikka mitä muutakin kivaa ja kaunista. Olet sie sellainen puikonheiluttaja että en voi kuin ihmetellä!

    Suloista sunnuntaita koko kivalle perheellenne!

    VastaaPoista
  12. Kaunis huivi! Kiinnitys systeemi on kyllä mainio :)

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)