Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, marraskuuta 30, 2009

Marraskuun raporttia ja joulukuun suunnitelmia

Mitä mainioin marraskuu on nyt takanapäin! On ollut kyllä tosi värikäs kuukausi, tapahtunut paljon kaikenlaista mukavaa, ja joutuisasti on aikakin kulunut. :) Haikein mielin jätän myös koko kuluneen syksyn taakseni, sillä syksy on kokonaisuudessaan ollut todella ra(i)kas ja piristävä. :) Olen nauttinut ihan kaikesta tänä syksynä: tykkään kovasti näistä hämäristä, salaperäisen utuisista päivistä, pitkän pitkistä pimeistä illoista, sadepisaroiden tanssahtelusta kasvoillani - vaikka olisi voinut tänä syksynä sataa vähän enemmänkin, en muista kertaakaan kunnolla kastuneeni ulkoillessani - ja ihastuttavista nollakeleistä, kun ei ole liian kuuma muttei kovin kylmäkään. Tätä minä rakastan! :) Kaiken kaikkiaan syksy on ollut tapahtumineen ja tunnelmineen niin virkistävä, että toivoisin syksyn jatkuvan ympäri vuoden! :) Tai ainakin tämä syksyinen energisyyteni ja hyvä oloni saisi jatkua tästä eteenkin päin. :)

Olen tainnut marraskuun aikana käyttää energiani ulkoiluun tai johonkin muuhun aktiviteettiin, sillä käsityörintamalla en saanut ihan kaikkea sitä aikaiseksi, mitä kuun alussa kuvittelin. Sellainen mielikuva minulla kyllä on, että marraskuussakin puikot ovat kilkanneet koko ajan, mutta kun katselen tätä suunnitelmat vs. toteutuneet -listaani, niin pakko on miettiä, että olenko vain kuvitellut neulovani. :D Tällaisia suunnittelin kuukauden alussa, ja kursiivilla taas se, miten suunnitelmat toteutuivat:

  • No ne lapaset! :) Aion tehdä lapaskuuhun ainakin yhdet lapaset, toivottavasti myös toiset. - Sain tehtyä kahdet lapaset, hyvä! :)
  • Viimeiset paksut langat käyttöön, eli pusero Samoksesta olisi kiva. - Kulutin kaikki Samokset ja tein jopa kaksi kivaa puseroa, hyvä! :)
  • Nallesta tai Woolista neuletakki, tai jos aikaa on liikaa niin vaikka molemmista. :) - No heh-heh, en edes aloittanut kumpaakaan...
  • Ehkä ainakin yhdet sukat... - Juu, yhdet sukat tein, hyvä! :)
  • Ristipistointoa takaisin, eli paluu joulukalenterin pariin. - Minne lie mennyt koko Into, ei ole näkynyt, enkä piston pistoa pistellyt...
  • Ja se langankulutustavoite, olikos se 1426 grammaa? :) - Jäin todella kauas tästä...
Mutta vaikkei kaikki suunnitelmat toteutuneetkaan, niin aika paljon tein sellaista jälleen, mitä en osannut suunnitella etukäteen. Eli suunnitelmat elävät, niinhän niillä on aina tapana tehdä. :)



Marraskuun aikana valmistuivat:

  • 9.11. Kainuun kukkalapaset (neuloen), langankulutus 72 g
  • 10.11. Barbien villamekko (neuloen), langankulutus 8 g
  • 11.11. Barbien raitamekko (virkaten), langankulutus 7 g
  • 11.11. Barbien paita ja hame (virkaten), langankulutus 11 g
  • 15.11. Pitsipusero (neuloen), langankulutus 437 g
  • 18.11. Huovutettu kukkataulu (neula- ja märkähuovuttaen)
  • 18.11. Huovutettu enkelitaulu (neula- ja märkähuovuttaen)
  • 20.11. Kalajoki-sukat (neuloen), langankulutus 80 g
  • 24.11. Jämäraitatoppi (neuloen), langankulutus 279 g
  • 25.11. Jämäpipo vauvalle (virkaten), langankulutus 34 g
  • 25.11. Jämäpipo vauvalle/taaperolle (virkaten), langankulutus 43 g
  • 25.11. Jämäpipo lapselle (neuloen), langankulutus 28 g
  • 29.11. Kainuun kukkalapaset (neuloen), langankulutus 66 g
Lankaa kului marraskuussa 1065 grammaa, mikä on taas kerran vähemmän mitä haaveissani siintänyt 1426 grammaa... Ihmettelen vain, miten langankulutus on jäänyt noinkin vähäiseksi, kun olen kuitenkin neulonut paksuhkostakin langasta ja saanut valmiiksi noinkin monta työtä? Sillä monina aiempina kuukausina olen neulonut määrällisesti vähemmän töitä ja ohkaisemmista langoista, ja silti kulutus on ollut suurempi. Hmm... tätä jäämme pohtimaan, mutta ei parane pohtia liian pitkään, vaan ottaa vain puikot käteen ja jatkaa kilkuttamista! :)

Totuuden hetki alkaa koittaa. Vuoden alussa tein päätöksen pienentää lankavarastoani kokonaista kymmenen kiloa. Lankalaatikkoihini on nyt tullut jo 8,213 kilon suuruinen lovi vuoden ensimmäiseen päivään nähden, mutta siihen kymmeneen kiloon on vielä 1,787 kilon verran matkaa. Melkein voisin pistää tässä vaiheessa veikkauksen pystyyn - miten luulette lankalaihikselleni käyvän? Meneekö koko joulukuu yövalvomisiksi, jotta saan puristettuani itsestäni noin huiman langankulutussuorituksen kuukauden aikana? Täytyykö ottaa taikapuikot apuun, vai löytyykö itsestäni maagisia voimia? Kun lankalaatikosta on neulottu nyt kaikki paksuimmat langat pois, ja jäljellä olevat langat ovat tyyliin Nallea ja siitä ohuempia, mahtaako niillä onnistua kuukaudessa neulomaan vielä liki 1800 grammaa? Vertailun vuoksi mainittakoon, että tämän vuoden 2009 aikana pienin kuukausittainen langankulutus minulla on ollut 227 grammaa ja suurin 3332 grammaa kuukaudessa, ja kaikki muut jotain siltä väliltä - ja elo-syys-loka-marraskuussa langankulutus on ollut tasaisesti yli kilon päälle. Ei auta muuta kuin alkaa hommiin! :)

Veikkauksesta lisää postauksen lopussa... :)



Tempaukset ovat jo tämän vuoden osalta kaikki takanapäin, ja Lapaskuuhun sain saldoksi kaksi lapasparia. :) Joulukuussa täytyy sitten ihan itse keksiä, mitä sitä sitten seuraavaksi neuloisikaan. Ja tällaisia suunnitelmia minulla voisi loppuvuodeksi olla:

  • Pipo itselle Kainuun kukkakuviolla
  • Kaksi puseroa/toppia/takkia/muuta yläosavaatetta
  • Yhdet sukat
  • Virkaten jotain
  • Jotain, mihin kuluu nopeasti tosi paljon lankaa
  • Lankaa pitäisi saada kulumaan 1787 grammaa... ;)
  • Ja kun tuo langankulutustavoite on saavutettu, niin sitten lupaan ottaa viimein ne ristipistot esiin! :)
Ideoitakin saa heittää, mitä voisin joulukuun aikana puuhastella! :) Koska uutta lankaa en voi ostaa, täytyy käyttää lankavarastoni sisältöä. Tuonne saapi kurkistella muutkin, ja heitellä minulle kommentteihin hyviä vinkkejä, miten saada langat kulumaan! :) Lupaan, että jos joku ehdottaa jonkun oikein kuningasidean, niin paiskaan häntä pienellä palkinnolla, todennäköisesti lankavaraston jämälankojen tuotoksella. :) Suurimmalle osalle langoista onkin suunnitelmat olemassa, etenkin korkkaamattomille kerille, mutta miten saisi langankulutukseen vauhtia, kas siinäpä pulma... ;)

Ja pistetään vielä se veikkauskisakin ihan oikeasti pystyyn! :) Eli saavutanko minä tuon 10 kilon lankalaihistavoitteen vuoden loppuun mennessä? Jos saavutan, monellako grammalla ylitän 10 kiloa? Jos en saavuta, monestako grammasta tavoite jää puuttumaan? Lähimmäksi arvannut palkitaan niin ikään jollakin lankavaraston uumenista kyhätyllä käsityöllä. :) Arvaukseen mukaan nimi ja blogiosoite/muu yhteystieto, mistä saan kiinni, mikäli palkintoa sattuisi tulemaan! :) Lopputulos selviää 31.12. tai tarkistuslaskennan jälkeen kenties vasta 1.1., mutta arvausaikaa annan vain 12.12. klo 12.12. asti, jottei viime hetkellä arvanneilla olisi etulyöntiasemaa. ;) Ideoita lankavaraston vähentämiseksi saa ehdottaa koko kuukauden ajan minkä tahansa postauksen kommentteihin, mutta lankalaihis-veikkaukset vain tämän postauksen kommentteihin, kiitos! :)

Joutuisaa joulukuuta ja onnea veikkaukseen! :)

17 kommenttia:

  1. Minä veikkaan, että pääset tavoitteeseen ja ylität sen 281 grammalla. Luku tuli niin spontaanisti, että varmaan juuri luin se jostain, mutta olkoon silti se :)

    VastaaPoista
  2. Ja kyllä olet ollut todella ahkera! :)

    VastaaPoista
  3. Sinun asemassasi ehkä tarttuisin ensiksi Tennesseehen, sitä näkyi olevan kohtuullisen runsaasti joten siitä pystyisi tekemään vaikka puseron - hupparin, jolloin lankaa kuluisi "normaalia" enemmän! :)

    Arvaan, että ylität kyllä 10 kg, sanotaan että lopputulos on 10 125 g.

    VastaaPoista
  4. Minä veikkaan, että muutama uneton yö siihen menee, mutta tavoite saavuttuu ja jopa ylittyy 47 grammalla. :D
    Mites olisi joku virkattu työ (peitto?), siihenhän tunnetusti hassaantuu lankaa enemmän kuin neuletyöhön...

    VastaaPoista
  5. Olen sitten pessimisti ja sanon, että tavoitteesta jää puuttumaan
    152g.

    VastaaPoista
  6. Kyllähän se 1o kiloa ylittyy, napakka käsityöläinen kun olet ;)

    Ehdottaisin Cottonellaa koukulle; sinullahan taisi olla mallikin valmiina? Virkaten tulee aina niin nopeaan valmista.

    Sitten lisäksi tennesseetä ja woolia puikoille ja hirmusti pikkutöitä ja....

    Älä kuitenkaan ota stressiä ;)

    VastaaPoista
  7. Heissan. Kyllä sä sitten aina olet ahkera. Veikkaan kyllä että ylität sen 20 kilon rajan. Tiukalle voi kyllä mennä ja siksi sanonkin että ylität sen tiukasti 26 grammalla.

    VastaaPoista
  8. Tottakai saavut laihistavoitteesi ja ylität sen huimasti 7 grammalla!
    Aika pitkään olen blogiasi seuraillut ja ihaillut neulomis-/virkkausnopeuttasi. Itselläni kestää huomattavasti pitempään kaikkien pienienkin töiden tekeminen. Toki minun harrastustani "häiritsee" palkkatyö, kolme lasta, koira, 2 kissaa ja mies...

    VastaaPoista
  9. Hmm, olen tosi huono heittämään arvauksia, mutta koska sinut "tuntien" olen sitä mieltä, että tavoitteeseesi kyllä pääset, niin veikataan, että menet 28g yli tavoitteen :-)

    VastaaPoista
  10. Minäkin veikkaan, että yli menee, vaikka 10 g:lla, olet sinä niin kova lankojen tuhoaja.

    VastaaPoista
  11. Tottahan sä sen ylität, lankavarasto tulee vähenemään vuoden aikana yhteensä 10.003 g.

    VastaaPoista
  12. Ensimmäisen kappaleen luettuani ajattelin et sä olet kyllä tosi outo tyyppi - kuka voi tykätä tästä ankeasta pimeydestä???? Itse kaipaan valoa ja lasken päiviä siihen kun päivä on yhden minuutin pidempi (=24.12)

    Tee neuleitä kaksin- tai kolmikertaisella bambulla, tenneseellä tai nallella. Ota pohjaväriksi se, jota on eniten ja vaihtele sitten niitä kakkos- tai kolmosvärejä niin saat "liukuvärjättyjä" neuleita.

    Varmasti saat kympin rikki. Ainakin 23g:lla!

    VastaaPoista
  13. Minä uskon, että omaat lujan itsekurin, joten sanotaan nyt vaikka, jotta 10 g jää rajasta uupumaan :).
    Nuo Kainuun kukkalapaset ovat aina vain yhtä kauniit. Olen tehnyt vain kahdet mustapohjaiset, vaaleansävyiset miellyttävät kyllä kovasti silmää! Ja olen kovasti tykästynyt myös tekemiisi barbienvaatteisiin!
    Ja juu, kyllä seimihahmot ovat Suuresta Käsityölehdestä. Niiden kanssa valvoin yhden joulunalusen, kun piti aina aamuksi saada lapsille uusi ylläri valmiiksi :D. Loppujenlopuksi en tainnut tehdä hahmoja kuin 13 tai 14, ja olemmekin täydennelleet asetelmaa lelueläimillä.

    VastaaPoista
  14. Veikkaan että saavutat tavoitteesi ja ehkä 178 g yli mutta unettomia öitä tulee:)

    VastaaPoista
  15. Olen lukenut molemmat blogisi läpi(ensin tämän ja sitten vanhan). Olet aikaansaava ja osaava ihminen.Joten veikkaan: saavutat tavoitteen ja yli menee 56g

    VastaaPoista
  16. Aika paha paikka veikata! ;D Kyllähän sinä olet nopea kutoja ja saat paljon aikaan, mutta yli 1800g... Ja päättäväinen ja tarmokaskin olet, joten se kyllä puhuu sen puolesta, että pääset tavoitteeseesi. Mutta jotenkin minusta vain tuntuu, että nyt jäät vähän tavoitteestasi. Sanotaan että 56 g jää tavoitteesi vajaaksi.

    VastaaPoista
  17. Vinkkejä langankäyttöön minun on aika vaikeaa antaa... itse kunt een sukkia suurimmin osin, niin kai pitää ehdottaa Nallesta sukkasavottaa loppujoulukuuksi :)
    Mietin ja laskin tätä langankulutusta. Aika paljon tuo 1,8 kiloa kuukaudessa olisi kyllä.... En halua masentaa, mutta veikkaan, että hieman jää vaille. eli 131 grammaa jää uupumaan tavoitteesta.
    Uteliaisuudella odotan, mitä tulee tapahtumaan ;)

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)