Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, marraskuuta 24, 2009

Raitapaita :)

Suosin yleensä yksivärisiä vaatteita, poikkeuksena tietysti sukat ja muut asusteet, joissa voi olla vähän raitaa tai jopa kuviotakin. Mutta yleensä paidat minulla on yksivärisiä. Ehkä se johtuu siitä, etten tahdo löytää monivärisiä paitoja, joissa kaikki värit olisivat minulle sopivia. Yhden raitapaidan löysin viime talvena kirpparilta, ja siinä oli kaikki värit just mua, joten sehän lähti tietysti mukaan. :)

Nyt minulla on kuitenkin neulottu raitapaita! :) Ja kaikki raidat taatusti omia värejäni, koska olen jokaisesta väristä tehnyt jo itselleni puseron, mutta nyssäköitä vaan oli jäänyt reilummasti yli, niin niille piti jotain kehitellä. Niin syntyi Jämäraitatoppi Samos-langoista:


Jämäraitatoppi
Tehty ajalla: 16.-24.11.2009
Malli: Novita Kevät 2004 nro 30 (pienin muutoksin)
Suunnittelija: Arja Viitala (itse tehty hieman muutoksia)
Lanka: Novita Samos vihreä (381), turkoosi (340), Samos Lollipop pastelli (803) ja beige (806)
Langankulutus: 279 g
Puikot: 3 mm pyöröpuikot, 3,5 mm virkkuukoukku
Koko: Tein S-koon mukaan, mutta vastaa mielestäni M-kokoa mitoiltaan
Muuta: Ohjeesta poiketen neuloin pyörönä kädenteille asti, mistä johtuen silmukkamäärä on alaosassa ohjeesta poikkeava; kädenteiden kavennuksia tein sen verran ohjeesta poiketen, että sain silmukkamäärän täsmäämään yläosassa ohjeen kanssa. Poikkesin ohjeesta myös viimeistelyssä, sillä virkkasin turkoosilla kiinteitä silmukoita 2 krs kädenteille ja 1 krs pääntien sivureunoihin. Raidoitus ohjeen mukaisesti, mutta kaapista löytyneillä jämälangoilla. :)

  


Kaapista löytyikin yksi viime kesänä neulottu bolero, jonka kanssa tätä toppia voi pitää viileämmilläkin ilmoilla. :) Aluksi tämä väriyhdistelmä ja raidoitus vähän arvelutti, vaikka kaikki värit erikseen ovat kyllä minulle mieluisia, mutta kun toppi oli valmis, niin värityskin näytti ihan kivalta. :) Tätä oli helppo tehdä, sopivan aivotonta puuhaa (3o 2n -joustinta), mutta raidoitus piti kuitenkin hereillä. :) Niin, ja raidoitus menee ohjeen mukaisin kerrosmäärin, mutta värijärjestyksen valitsin sen mukaan, miten mitäkin lankaa oli olemassa. Siis pastellia ja vihreää on leveämmissä raidoissa, koska niitä oli eniten, ja turkoosia ja beigeä sitten kapeammissa raidoissa, koska niitä oli vähemmän. Erityisesti beigen riittävyys jännitti, joten siksi aloitin ja lopetin turkoosilla, ja muutenkin koitin rytmittää niin, että turkoosi raita on alimpana, ylimpänä, kädentien alkaessa ja kauluksessa. Lankaa jäi edelleen yli kaikkia neljää kerää pienet nyssäkät (8-24 g kutakin), joten näitä Samoksia täällä tullaan vielä ehkä tuhoamaan lisää lähiaikoina... ;)

Pirtsakkaa viikonjatkoa kaikille! :) Ja kaunis kiitos sukka- ja barbinvaatekommenteista! :)

12 kommenttia:

  1. Tosi kivannäköinen toppi :) ja myös tuo jakku on kivannäköinen :)

    VastaaPoista
  2. Onpa kaunit ja värit niiiiiin ihanat! :)

    VastaaPoista
  3. Käyhän kurkkaamassa olisko blogissani sinulle jotain :)

    VastaaPoista
  4. Todellakin kauniin värinen ja kiva toppi.

    VastaaPoista
  5. Todella ihastuttava :) Minulla noi jämäkerät tahtoo jäädä nurkkiin pyörimään ja sitten luovutan niitä mieheni veljen tyttärille jotka kovasti neulovat ja virkkaavat kaikkea pientä :)

    VastaaPoista
  6. Ei voi muuta sanoa kuin,,,kauniit! :)

    VastaaPoista
  7. Kaunis toppi! :) Mukava nähdä, mitä teet niistä lopuista nyssäköistä.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)