Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, tammikuuta 28, 2010

Silmu

Meni vähän yötöiksi tämän huivin kanssa, mutta tuli sellainen olo, että haluan saada tämän valmiiksi, kun oli niin vähän enää jäljellä. Tai no, ensin oli tarkoitus, että "teen tämän vaalean alueen ja sitten menen nukkumaan", sitten: "teen vielä pari mallikertaa ja sitten menen nukkumaan", mutta lopulta: "ei helkkari, tätä lankaa on enää pikkunöttönen jäljellä, minähän teen tämän valmiiksi, vaikken sitten nukkuisi ollenkaan". ;) Onneksi tälle aamupäivälle ei ollut menoja, niin sain nukkua sitten aamusta vähän pidempään. :)

Ja tässä se valvomisen aihe nyt on:


Silmu-huivi
Tehty ajalla: 12.-28.1.2010
Malli: Silmu-huivi (pdf)
Suunnittelija: Terhi Tuominen
Lanka: Määkylän puodin 100% Suomenlampaan villaa ruskea (luonnonvärinen) 140 tex x 2
Langankulutus: 122 g
Puikot: 3 mm pyöröt
Koko: n. 30x120 cm
Muuta: Kaunis malli ja langassa kiva väriliuku. :) Ohjeesta poiketen tein 61 silmukalla eli 3 mallikertaa leveämmäksi.





Ostin tämän langan toissa syksynä Oulun käsityömessuilta Määkylän puodin kojusta. Etsiskelin niiltä messuilta sopivaa lankaa Revontuli-huivia ajatellen, eli jotain liukuvärjättyä. Kun en oikein sopivaa löytänyt, ja oli kuitenkin mukamas "pakko" jotain ostaa, niin tähän päädyin. Niin kuin tässä pari päivää sitten kirjoittelinkin, vyyhtiä keriessä paljastuikin, että tuossa on tuollaista tummanruskeaakin, josta en kyllä tykkää yhtään, vaikka muuten tässä on värit ihan minun makuuni, siis nuo vaaleammat. Ja keriessä huomasin myös, että tässä vaihtuu sen verran nopeasti kuitenkin nuo värit, että Revontuli ei välttämättä näyttäisi tästä langasta tehtynä hyvältä.



Mutta sitten siinä kerimispuuhassa oivalsin, että lankahan sopii väritykseltään täydellisesti ruskean mokkatakkini kanssa! :) Minulla ei olekaan ollut tähän takkiin sopivia asusteita, olen käyttänyt milloin minkäkin väristä huivia tämän kanssa, mutta ajatuksena on ollut saada tähän jotain ruskeaa asustetta kaveriksi. Niinpä päätin tehdä tästä langasta minun takilleni kaveriksi huivin. :)



Takki on muuten tosi vanha, nimittäin isäni on käyttänyt sitä joskus 70-luvulla nuorena miehenä. :) Vaikea uskoa, että isäni on tähän joskus mahtunut, kun se on minullekin aika justiinsa sopiva, ja isä kuitenkin oli minun syntyessäni 70-luvun lopulla jo ihan "miehen mitoissa". ;) Mutta takki on ihana, enkä kyllä halua siitä luopua, ja on oikein oiva välikausitakki, lähinnä syksyllä tätä tulee pidettyä. :)



Huivin malli oli vähän hakusalla. Mielessäni oli jo joku huivimalli Novitasta, missä se malli oli Puro-langalle, ja ajattelin sen sopivan siis tällekin langalle. Mutta sitten tässä muutama viikko sitten Terhi kyseli koeneulojaa Silmu-huivilleen, ja minä ajattelin että tässäpä olisikin oiva tilaisuus lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla: saisin tehtyä itselleni huivin kauniilla mallilla, ja samalla hyödyttäisin myös kanssabloggaajaa testaamalla hänen ohjettaan. :) Testineulojien olisi tarvinnut tehdä mallikerta vain kahdesti korkeussuunnassa, mutta minä tietysti tikuttelin koko huivin loppuun, kun kerran aloitin. :) Tein tämän hieman leveämmäksi eli loin ohjeesta poiketen 61 silmukkaa, jolloin leveyttä tuli lisää kolmen mallikerran verran. Pituutta tuli sen verran kuin lankaa riitti. :) Kiitos Terhille hyvästä ohjeesta! :) Kokeilkaahan muutkin, tämä on oikein kaunis ja helppo malli! :)



Vaikka langan väri ei ihan täydellisesti miellytä minua, niin kyllä tuon tummanruskean tuossa kuitenkin sietää. Voihan tätä pitää sitten vaikka takin alla lämmittämässä. ;) Tykkään tuosta väriliu'usta, ne liukuvat sopivan pehmeästi, ettei tule suuria kontrasteja, vaikka ero tumman ja vaalean välillä on aika iso. Lanka itsessään on aika karheaa, mutta niinhän aidon pässinpökkimän tulee ollakin - ja kastellessa tämä huivi tuoksahti sille itsellensä. ;) Onneksi kastelin huivin yöllä, niin ei tullut muulta perheeltä valituksia hajuhaitoista. :D

Monta päivää sormet ovat syyhynneet virkkauksen pariin, joten kun sain tämän viimein valmiiksi, niin pääsen ottamaan koukun ja Kotiväen käteen. :) Siitä sitten ehkä jo seuraavassa postauksessa.

Kiitos kaikille kävijöille ja kommentoijille - kävijälaskuri pyörähti tässä pari päivää sitten 100 000, mikä on kyllä hurja luku reilussa vuodessa! :) Kun lasketaan vanhan blogini laskurikin mukaan, niin näitä minun sepustuksiani on käyty lukemassa jo pitkästi yli puoli miljoonaa kertaa - hui! :) Kiitos ihan jokaiselle, jotka jaksatte täällä käydä vierailemassa! :)

Oikein aurinkoista pakkastorstaita! :)

28 kommenttia:

  1. Tämä on aivan ihastuttava! Sinä olet myös sellainen yökyöpeli,että touhuat aivan pikkutunneille asti:)

    VastaaPoista
  2. Ihana huivi! Minä tykkään itse tummanruskesta tosi paljon, joten minusta huivin väri on aivan ihana :)

    VastaaPoista
  3. Todella kaunis väri sekä malli!

    VastaaPoista
  4. Lanka vaikuttaa ihanalta! Kaunis huivi, varmasti lämmittää mukavasti.

    VastaaPoista
  5. Kaunis huivi ja harmoniset värit! Käy muuten tosi hyvin yhteen takkisi kanssa!

    VastaaPoista
  6. Kaunis huivi on ja väreistäkin pidän.

    VastaaPoista
  7. Voi hyvä ihme millä vauhdilla sä näitä valmiita töitä teet. Ihan tulee hiki ihmetellessä. Kaunis on huivi niinkuin kaikkien muidenkin mielestä.

    VastaaPoista
  8. Tosi kaunis huivi ja mukavasti reilun kokoinenkin =)

    VastaaPoista
  9. Ja taas on yks ihanuus täällä valmiina ;).

    VastaaPoista
  10. Oli kyllä tosi mukavan näköinen huivi. Ihte tykkään kaikista ruskean sävyistä, joten lopputulos on kaunis.

    VastaaPoista
  11. Ihana! Ja väritkin ovat tosi kauniit.

    VastaaPoista
  12. On se jännän näköinen, mutta kaunis huivi. Minä vaan itse vierastan kaikkea ruskeaa, olen saanut pienenä siitä väristä tarpeekseni. Oli meinaten semmonen lehmänpa:n värinen tikkitakki mulla, vaikka se muotia olikin, niin väri olisi saanut olla joku muu.

    VastaaPoista
  13. Hieno tuli huivista! ;) Kiitos.

    VastaaPoista
  14. Huivi on todella kaunis, langassa värit menevät tosi pehmeästi. Mä tykkään sun huivista :)

    VastaaPoista
  15. Tosi kiva huivi ja niinhän se on usein, että ihan pakko repiä kudin käsistä!

    VastaaPoista
  16. Kaunis huivi!
    Minustahan ruskeassa ei ole mitään vikaa! ;)

    Tuttua tuo: teen tähän asti, eiku vielä teen tuon ja tuon...

    Mun ja mieheni 70-luvun nahkatakit omat lapset piti loppuun/tai saattaa olla vielä jossakin. mun nahkahameenikin on ollut käytössä. Pidin varmaan koko 70-luvun opiskleuajan nahkatakkia -kesti ja oli tuulenpitävä ja lämmin riittävillä kerroksilla. Lainarahoilla ei paljon ostettu vaatteita.

    VastaaPoista
  17. Todella kauniin värinen huivi. Osaisipa itsekin neuloa... huoh.

    VastaaPoista
  18. Kyllähän täälä jaksaa käydä, vaikka ei se oo kyl ees jaksamisesta kiinni. :D
    Täälä tapahtuu kokoajan jotain. Käsittämätöntä energiaa.

    VastaaPoista
  19. Kaunis huivi!
    terv. toinen yökukkuja =)

    VastaaPoista
  20. Tosi kaunis huivi ja sopii hyvin takkiisi! :)

    VastaaPoista
  21. Tää on mielettömän hieno! Ja mikä parasta ni mulla on liukuvärjättyy villaa odottamassa THE huivia. Tässä se nyt on. Lähden kaivelemaan varastoja :).

    VastaaPoista
  22. Kaunis huivi. Luin juuri sytomyssyistä ja se idea on todella hyvä kuten tekemäsi pipokin siihen. Tuo huivi on tosiaan oikein kaunis.

    VastaaPoista
  23. Pari päivää olen ollut pois ja täällä on blogisi täynnä valmistuneita :) olet sinä melkoinen tekijä ! Ihana huivi, aivan ihana! Sytomyssykin on tosi upea. Hieno juttu tuo sytomyssytempaus, itse en missään vaiheessa menettänyt hiuksiani, mutta monet senkin kokee ja silloin on myssy tosi tarpeeseen. Enkelistä pidän erityisesti, enkelit ovat jostain syystä lähellä sydäntäni. Oikein mukavaa sunnuntaita sinulle!

    VastaaPoista
  24. Pretty scarf! It matches well with the coat.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)