Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, huhtikuuta 30, 2010

Huhtikuun raporttia ja toukokuun suunnitelmia

Kuun vaihde se osaa aina yllättää... taas olisi näemmä kuukausiraportin aika, riippuen tietysti siitä, mitä kalenteria uskoo: Kipakat-neulekalenterissa nimittäin näyttäisi olevan huhtikuussa 31 päivää... ;) Mutta oli tässä kuussa vielä yksi päivä lisää tai ei, nyt tulee kuukauden käsityökatsaus!


Huhtikuussa valmistuivat:

  • 9.4. Hame (virkaten), langankulutus 280 g
  • 10.4. Sytomyssy (virkaten), langankulutus 37 g
  • 11.4. Japanese anenomes -taulu (ristipistellen)
  • 13.4. Sytomyssy (virkaten), langankulutus 37 g
  • 15.4. Sytomyssy (virkaten), langankulutus 35 g
  • 19.4. Sytomyssy (virkaten), langankulutus 36 g
  • 22.4. Sytomyssy (virkaten), langankulutus 35 g
  • 24.4. Tunika (neuloen), langankulutus 487 g
  • 25.4. Sytomyssy (virkaten), langankulutus 34 g
  • 25.4. Sytomyssy (virkaten), langankulutus 34 g
  • 26.4. Sytomyssy (virkaten), langankulutus 37 g
  • 26.4. Luutu (neuloen), langankulutus 21 g
Onko hieman tylsä tuo valmistuneiden lista? Miten ihmeessä te olette jaksaneet täällä blogissani vierailla huhtikuun aikana? ;) Vaan eipä tuo myssyjen vääntäminen alkanut missään vaiheessa ottaa päähän, mukavahan noita oli tehdä, ja samalla kulutella lankavarastoa pienemmäksi. Huhtikuun aikana virkkautui ja neuloutui yhteensä 1073 grammaa lankaa, ja kun en käynyt edelleenkään lankaostoksilla, niin se kaikki oli pelkkää miinusta lankavarastolleni. :)

Tässä onkin tullut pidettyä tosi pitkä langanostotauko, mutta yhä tuntuu että tätä voisi jatkaa vaikka loputtomiin. Tai no ei ihan loputtomiin, sillä kun kaapissa on lankaa jäljellä enää 2,8 kiloa, niin jossain vaiheessa tässä on ihan pakkokin suunnata lankakaupoille, viimeistään sitten kun lanka loppuu. ;) Oikeastaan taidan joutua lankakaupoille jo toukokuussa, sillä suunnitelmissa on tehdä muutama lahjaneule, joihin minulla ei ole sopivaa lankaa kaapissa. Jokohan sitä lauantain ruokaostosten yhteydessä kävisi lankahyllyillä, niin pääsisi aloittamaan jo viikonloppuna, vai odotanko että pääsen käymään Kärkkäisellä ja säästän siten muutaman kymmenen senttiä... :) Viimeksi olen näemmä käynyt lankaostoksilla 8.2., joten voisihan sitä tavoitella vaikkapa kolmen kuukauden lankaostostaukoa ja käydä vasta reilun viikon päästä hankkimassa puuttuvat langat, ehdin vielä senkin jälkeen neuloa suunnittelemani jutut - toivottavasti... :)

Toukokuulle on siis suunnitteilla lahjapajaa niin neulomisen kuin ristipistelynkin merkeissä. Jos jaksan tänä iltana oikein ahkeroida käsitöiden parissa, niin huomenna lauantaina voisi sitten pitää pitkästä aikaa vaikka ompelupäivän - jollen sitten innostu aloittamaan kevätsiivousta. ;) Tekeillä oleva petroolinvihreä "mytty" ainakin on tarkoitus saada toukokuussa valmiiksi, joten ihan pelkäksi lahjapajaksi en aio muuttua. Ja ehkä pitäisi jotain virkkaustakin keksiä...



... jotta saisin vielä jotain kivaa tuonne Virkkausringin Teemasanaan (Valo, Nostalgia, Meri). Kun tuo Sytomyssykampanjakin on nyt ainakin Oulun osalta ohi, niin en ainakaan vähään aikaan niitä myssyjä virkkaile. Tulihan noita tehtyäkin muutama. ;)

Nyt taidankin kaivaa taas käsityöt esille, siinähän se ilta taas kuluukin. :) Äänikirjojakin olisi odottamassa kuuntelemista reilut 40 tuntia, joten seuraakin olisi käsitöiden kaveriksi tarjolla. ;) Oikein käsityörikasta alkavaa toukokuuta ja lankaisaa viikonloppua! :)

torstaina, huhtikuuta 29, 2010

Kommervenkkaa, vemmerkonkkaa, hyttynä myttynä maahan!

Otsikkoon ei kannata kiinnittää enempää huomiota. Tuo nyt vain sattui tulemaan mieleeni ensimmäisenä, kun mietin, miten otsikoisin postauksen, jonka kuvassa on tällainen mytty:


Petroolinvihreää Tennesseetä jäi 254 grammaa yli sen pitsitunikan valmistuttua - kiitos muuten moninaisista kehuista! :) - joten jotain piti keksiä, ja äkkiä kyllä keksinkin. Edistyminen ei ole tapahtunut ihan niin äkkiä, tällä hetkellä en pysty kauhean pitkään kerralla neulomaan ainakaan tätä neuletta, joten teen tätä aina välillä hissukseen. Hiljaa hyvä tulee ja silleen... :)

Mytyn alla pilkottaa muuten ihanaa kangasta, joka saapui eilen meille maailmalta. :) Tuli sieltä muutakin, mutta säästän myöhempiin postauksiin. ;) Tuosta kankaasta saattaisi tulla vaikka kassi tai jonkun ristipiston viimeistelykangasta tai molempia. Siis kassi, jossa on ristipistokuva. Tiedänkin jo mikä kuva, sitä en tiedä millä vuosikymmenellä (-sadalla/-tuhannella) sen toteutan...

... mutta jotain ristipistoakin olen silti viime aikoina tehnyt, ja laitetaanpa tällainen teaser-kuva tähän, kun sopii niin hyvin tuon ylläolevan mytyn väriin:


Never say never... joskus taisin täällä puuskahdella, etten ikinä enää pistele yhden yli enkä ikinä enää pistele pellavalle, mutta niinpä vain olen kevätauringon paisteessa innostunut harjoittelemaan yhden yli pistelyä pellavalle... ;) Ihan pienesti vaan. :) Tästäkin ehkä joskus lisää.

Tänään kävin aamupäivällä viemässä sytomyssypussukan Maakariin. Siellä ei näkynyt myyjää, mutta siivooja otti myssyt vastaan ja vei takahuoneeseen. Siis kyllä se kauppa tietääkseni oli auki silloin, noin puoli yhdeltätoista kävin. :) No, minä sitten aloin vielä katsella ympärilleni, ja niinhän siinä kävi, että jouduin sanomaan siivoojalle, että kyllä minä nyt tarvitsisin tänne jonkun myyjän paikalle rahastamaan. ;) Löytyi nimittäin eräälle tulevan kesän juhlasankarille just sellainen lahja, jota olen etsiskellytkin, ja joka mahtui budjettiini. Koskaan ei näemmä voi tietää, missä ja milloin oikein törmää sopiviin juttuihin, tuotakin olin kuvitellut etsiväni jostain ihan muualta kuin käsityöliikkeestä. :) Mutta Maakarissa myydäänkin enemmän just valmiita käsitöitä kuin käsityötarvikkeita, eli kyllähän sieltä saattaa jos jonkinlaista löytöä tehdä, sellaiseltakin kädentaidon alalta, jota ei itse hallitse. Enempää en voi oikeastaan siitä löydöstäni kertoa, koska eihän sitä tiedä, ketkä kaikki tätä blogia oikein lukee... Jouduin kuitenkin sen löytöni jälkeen käymään vielä Sinooperissa, ja nyt pyörii taas tuhat käsityöideaa mielessä. :) Aika paljon tässä taitaa nyt lähiaikoina olla tiedossa lahjapajan pyörittämistä, joten en tiedä miten paljon uskallan täällä tekemisiäni vilautella vai pistänkö sitten vain reilusti kuvat blogiin enkä kerro kelle olen niitä tekemässä. Tulee muuten aika hiljaista täällä blogissa... :) Tuo mytty on kyllä tulossa ihan itselleni. :)

Entten tentten teelika mentten... tekisikö tässä vielä illan ratoksi neuletta vai ristipistoa, ristipistoa vai neuletta? Vai menisikö hissun kissun vaapula vissun nukkumaan?

Touhukasta torstai-illan loppua ja puuhakasta perjantaita kaikille! :)

tiistaina, huhtikuuta 27, 2010

Viimeiset Bambut

Vielä riitti Bambuja sen verran, että sain yhden sytomyssyn aikaiseksi:

Sytomyssy
Tehty: 26.4.2010
Malli: Lankapirtin Matleenan sytomyssy omalla muunnelmalla; kukka kirjasta Myhrer & Brandal: Virkkaus - vanha konsti, uudet mallit
Lanka: Novita Bambu lila (754), beige (621), unikonpunainen (526) ja vedenvihreä (313)
Langankulutus: 37 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: Päänympärys  n. 54 cm
Muuta: Sytomyssykampanjaan

Tässä on sen verran muunneltu ohjetta, etten virkannutkaan pylväitä päällekkäin, vaan aina edellisen kerroksen ketjusilmukan päälle. Tein aiemminkin yhden myssyn sillä tavalla, ja se on kyllä minusta paljon nopeampi tapa kuin se pylväiden päällekkäin virkkaaminen. Eilen nimittäin meinasi loppua tekeminen kesken bussissa, sain pipon just valmiiksi, kun piti jäädä kotipysäkillä pois. :) Kukan tein toki sitten vielä kotona.



Tämä on nyt sitten 15. ja viimeinen sytomyssyni toistaiseksi. Samalla myös lakkaan toistamasta itseäni Teemasana-tempauksessa, sinne on muutama näitä myssyjä tullut laitettua saatesanoilla "Valoa sairauden keskelle". Ehkä keksin jotain muuta virkattavaa vielä teemasanojen ympärille...


Käyn viemässä nämä tekemäni myssyt torstaina Maakariin. Olisihan näitä voinut vielä lisääkin tehdä, mutta toistaiseksi minulla ei ole myssyihin sopivaa lankaa olemassa. Katsotaan sitten, kun noita puuvillalankojen jämiä taas jää, että tekeekö niistä myssyjä vai jotain aivan muuta. :)

Ihan kaikkia Bambuja en saanut viimeiseen myssyyn upotettua, mutta sen verran vähän niitä nyssäköitä jäi jäljelle, ettei niistä enää myssyä saanut. Mutta ei ole niin pientä nyssäkkää, etteikö siitä jotain voisi tehdä:

Luutu
Tehty: 26.4.2010
Malli: Ainaoikeaa kaksinkertaisella langalla
Lanka: Novita Bambu beige (621), vedenvihreä (313), unikonpunainen (526) ja lila (754)
Langankulutus: 21 g
Puikot: 5 mm
Koko: 15x15 cm (tai 14x16 cm riippuen siitä mihin suuntaan luutua venyttää ;) )
Muuta: Jämälankojen tuhoprojekti

Tämä ei taida voittaa Miss Tiskirätti -kisaa, mutta tarviiko käyttöesineiden aina niin nättejä ollakaan. ;) Pienikin tämä on, mutta niin on meillä pienet kädetkin usein luutua käyttämässä. :) Pistin tosiaan Bambujen jämät kaksinkertaiseksi paksuilla puikoilla menemään, ja tämä valmistui eilen illalla alle tunnissa. Ja luutujahan meillä kyllä tarvitaan, sillä sen jälkeen, kun niillä pyyhitään kaatunut maito tai jugurtilla pöytään maalattu taideteos, niin saapi suoraan nakata pyykinpesukoneeseen.

Mukavaa päivänjatkoa! :)

sunnuntaina, huhtikuuta 25, 2010

Pipokaksoset

Tein taas pari sytomyssyä.

Sytomyssy
Tehty ajalla: 23.-25.4.2010
Malli: Lankapirtin Matleenan sytomyssy; kukka kirjasta Myhrer & Brandal: Virkkaus - vanha konsti, uudet mallit
Lanka: Novita Bambu beige (621) ja lila (754)
Langankulutus: 34 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: Päänympärys n. 52-53 cm
Muuta: Sytomyssykampanjaan

Sytomyssy
Tehty ajalla: 24.-25.4.2010
Malli: Lankapirtin Matleenan sytomyssy; kukka kirjasta Myhrer & Brandal: Virkkaus - vanha konsti, uudet mallit
Lanka: Novita Bambu lila (754) ja beige (621)
Langankulutus: 34 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: Päänympärys n. 55 cm
Muuta: Sytomyssykampanjaan


Myssyt saattavat näyttää ensivilkaisulla identtisiltä kaksosilta, mutta sitä ne eivät ole. Ne ovat toistensa negatiivit, eli värit menevät juuri päinvastoin. Vasemmanpuoleinen on aloitettu ja lopetettu lilalla ja on siis lilavoittoisempi; oikeanpuoleinen on aloitettu ja lopetettu beigellä ja on siten beigevoittoisempi. Kukat on myös kiinnitetty niin, että kun myssyn laittaa päähän siten, että kerrostenvaihtumiskohta jää niskaan, niin beigessä myssyssä kukka tulee vasemmalle sivulle ja lilassa oikealle. :) Molemmissa on silmukoita ja kerroksia saman verran, mutta beigestä tuli tiukkapipoisempi (virkkaajalla kireämpi päivä aloitusketjusilmukoita tehdessä) ja lilasta vastaavasti vähän löysempi. Kaksosia siis ovat nämä myssyt, mutteivät identtisiä. :)


Näillä näkymin teen vielä yhden lilan sytomyssyn, sen jälkeen taidan pitää ainakin vähän taukoa... :) Teemasanailu sen sijaan saattaa hyvinkin jatkua.

Kiitos ihanista kommenteistanne! :) Suloista sunnuntai-iltaa!

lauantaina, huhtikuuta 24, 2010

Ilta-auringossa merta tähyillen

Käväisin tässä hetki sitten ihastelemassa ilta-auringon paistetta ja merinäköalaa parvekkeella. Vetaisin ylleni uuden tunikani, vaikka kieltämättä sää on vielä hivenen liian kolea tälle puserolle. Mutta kyllä tämänkin vaatteen kelejä vielä tulee:

Tunika
Tehty ajalla: 10.-24.4.2010
Malli: Moda 4/2005 nro 14
Lanka: Novita Tennessee petroolinvihreä (363)
Langankulutus: 487 g
Puikot: 2 mm
Koko: M
Muuta: Ihana, vaikkakin aika vartalonmyötäinen, ei anna yhtään varaa lihomiselle... ;)


Tämän tunikan parissa tässä on siis aherreltu. Tässä olikin monenlaisia eri vaiheita verrattuna tavalliseen puseron neulomiseen. Ensin taka- ja etukappaleiden pitsihelmat neulottiin erikseen ja jätettiin odottamaan. Sitten neulottiin taka- ja etukappaleiden yläosat poikittain sivusaumasta sivusaumaan. Hihat tietysti tehtiin erikseen, ja tässähän on raglanhihat, joita en ole kovin usein tehnytkään (viimeksi muistaakseni 15 vuotta sitten tein raglanhihaisen mekon kummitytölle...). Miehustakappaleiden ylä- ja alaosat yhdistettiin neuloen tekniikalla, jota en ole ennen kokeillut. Hihojen raglansaumoihin neulottiin vielä erikseen tuollainen pitsiraita. Sitten tietysti ompeluvaiheet ja pääntien teko - pääntien teinkin kahteen kertaan, kun ensimmäinen versio oli liian iso ja löperö. Lopputulos on kuitenkin varsin mieluinen, mitä nyt pikkuisen tissien kohdalta on kireä - isäntä sanoikin, että mun ei passaa yhtään lihoa, jos meinaan tätä puseroa pitää. ;) Miehet ne löytävät aina just ne oikeat sanat, vai mitä? ;)

Taas kerran lankaa kului reilusti vähemmän, mitä ohjeessa luvattiin. Ohjeessa oli menekiksi annettu 700 grammaa - tähän meni 487 grammaa, eli yli kaksi kerää jäi ylimääräistä. Joko minä olen säästeliäs langankäyttäjä tai sitten ohjeidentekijät eivät osaa laskea. ;)

Ohjeen olen joskus kopioinut kirjastosta lainaamastani Modasta, mutten ole laittanut numeroa ylös. Muistaakseni olen ohjeen löytänyt vuoden 2006 syksyllä, ja kun kirjastossa on yleensä parin vuoden takaiset lehdet esillä, niin tämä ohje lienee jostain vuosien 2004-2006 Modasta. Sattuisiko jollain teistä lukijoista olemaan noiden vuosien Modat tallessa? Jos on, niin mielelläni kuulisin ja laittaisin itselleni muistiin tämä lehden numeron. :) Lehdessä tämä oli tehty turkoosista Mandarin Classicista, kuva on sivulla 21 ja mallin numero on 14 - näin paljon minulla siis tietoa tämän mallin alkuperästä on, mutta vain lehden numero ja vuosi puuttuvat. :)

Edit: Kiitos Villanne! On siis Moda 4/2005 -lehdestä, korjasin sen jo tuohon kuvan alle "teknisiin tietoihin". :) 

Mukavaa lauantai-illan jatkoa! :)

Apuva, muisti pätkii!

Edit lopussa.

Google ei löydä, vaikka mitä hakusanoja käyttäisin, ja oma muisti on yhtä hyvä kuin pääministerillä... ;)

Näin joitakin kuukausia sitten jossain blogissa laukun, joka oli virkattu käyttäen juomatölkkien avaajarenkaita. Muistaakseni siinä blogissa oli opastettu, miten tällainen laukku tehdään. En silloin laittanut blogia ja ohjetta mieleeni, koska meillä ei kaljaa eikä limsaa juoda, niin ei kerry noita tölkkejäkään. Mutta tänään oivalsin, että niitä samoja renkaitahan on esim. tonnikala- ja ananaspurkeissakin, ja niitä meillä kyllä tyhjenee! Tietysti isäntä oli just eilen vienyt metallinkeräyspisteeseen meidän säilyketölkit, joten sain vasta neljä rengasta talteen, mutta alkuhan se on sekin... :) Mutta nyt siis puuttuu ohje! Se oli jossain blogissa, jota seuraan, ja olettaisin että sen blogin pitäjä seuraa myös minun blogiani, joten koitanpa huhuilla tätä kautta. :) En vaan saa nyt päähäni, kenen blogissa se oli...

Tämän illan aikana pitäisi tulla vielä tänne valmistunut-postauskin, joten pysykäähän linjoilla! ;)

Edit: KIITOS Mammutti ja SeijaP! Se löytyy siis Puikkojen polut -blogista. Ja tosiaan, minäkin luin eilen sen Neilin postauksen, jossa oli purkkiin alettu kerätä niitä nipsuja, mutta miksi ihmeessä minulla ei käynyt mielessäni käydä etsimässä Neilin blogista linkki siihen ohjeeseen... ei aina kaikki jutut välähdä eikä muista silloin kuin pitäisi... Pitääköhän tässä vielä lähteä dyykkaamaan metallinkeräysastiaa... :D

perjantaina, huhtikuuta 23, 2010

Paloautonpunainen pipo

Eilen tekemäni sytopipo ei ole ihan kokonaan paloautonpunainen, mutta koska paloautonpunainen liittyy jotenkin muutenkin eilispäivään, niin pistin tuollaisen otsikon. Kerron siitä paloauto-osuudesta postauksen lopussa, mutta ensin pipo-osuus:

Sytomyssy
Tehty: 22.4.2010
Malli: Lankapirtin Matleenan sytomyssy; kukka kirjasta Türkis & Dammann: Virkkauskirja
Lanka: Novita Bambu unikonpunainen (526) ja beige (621)
Langankulutus: 35 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: Halkaisija n. 55 cm
Muuta: Sytomyssykampanjaan

Edellisessä postauksessani uumoilin, että seuraavaan virkkaustyöhöni nappaan jotain kierrätyskeskuksesta löytämästäni Virkkauskirjasta. Kommenteissa Seijasisko ja Matleena arvasivat ihan oikein, mitä suunnittelin, eli sytomyssyynhän minä otin kukan ohjeen siitä Virkkauskirjasta. :) On se vaan hämmästyttävää, kuinka monella eri tavalla tuollaisenkin kukan voi virkata, tämä on taas vähän erilainen, mitä olen muihin myssyihin tehnyt. Enpä ole tainnut muuten kahta samanlaista koristekukkaa virkata, aina olen jonkun uuden mallin jostain etsinyt. :)


Ei liene mikään yllätys, mihin tempauksiin aion tämän myssyn laittaa... ;) Ovatko nämä postaukset muuten olleet viime aikoina vähän yksitoikkoisia? :D Kun ei tämä virkkaaja ymmärrä edes mallia vaihtaa, vaan tuolla samalla Matleenan myssyohjeella näitä sytomyssyjä teen, värit vaan vaihtuu. ;) Virkkuutyö kun kulkee käsilaukussa mukana, niin en viitsi ohjeita alkaa jossain bussissa lukemaan, joten on parasta tehdä sillä ohjeella, jonka muistaa ulkoa. Ja mikäpä siinä, hyvä myssymallihan tämä on! :) On minulla koko ajan muutakin tekeillä, toivottavasti jo pääsee viikonloppuna sekin valmiina esittelyyn...

Niin se paloautojuttu... :) Eilen aamupäivällä meillä tai lähinnä kuopuksella oli jännä kokemus. Tarkoituksena oli ihan vain pikapikaa käväistä kuopuksen kanssa tien toisella puolella apteekissa, mutta siellä ollessamme siitä apteekin ohitse kiisi muutama hälytysajoneuvo pillit vinkuen. Kuopus valpastui heti: "Piipaa-piipaa!" Ja kun tultiin apteekista pois, niin siinähän niitä piipaa-autoja meni vielä lisääkin ohi, ja niitähän piti jäädä tienvarteen ihmettelemään. Samalla huomasimme, että ne paloautothan kääntyvät meidän lähiöön, ja sen jälkeen kuopusta ei pidätellyt enää mikään: "Kattomaan piipaa-autoja!" hän hihkui ja kiskoi minua perässään siihen suuntaan, minne näimme autojen menevän. Minusta on kyllä äärimmäisen hölmöä mennä töllistelemään tulipaloa, mutta kun kaksivuotias poika haluaa nähdä paloautoja, niin pitihän niitä vähän käydä katsomassa. Oli siellä muutama muukin töllistelijä ihmettelemässä tulipaloa, mikähän siinäkin nyt sitten niin kovasti kiinnostaa... Joku kerrostaloasunto tässä parin korttelin päässä oli tulessa, tai oikeastaan ulospäin tuprusi vain jonkin verran savua. Ambulanssikaan ei näyttänyt lähtevän mihinkään kiireellä, joten nähtävästi ei kovin pahasta tilanteesta ollut kyse. Aikamme siinä niitä paloautoja ihmettelimme, ja kovasti sain houkutella, että kuopus suostui lähtemään takaisin kotiin. ;) Jalkaisin kun olimme liikkeellä - meidänhän piti vain piipahtaa pikaisesti viereisessä rakennuksessa apteekissa - niin poikaa sai melkein kiskoa kotiin päin, ja sittenkin hän koko ajan vilkuili vielä taakseen, kun ne paloautot nyt vain olivat niin kiinnostavia. :) On se kyllä merkillinen tuo pienen pojan maailma. :) Esikoinen ei ole koskaan ollut kiinnostunut autoista kuten ei isänsäkään, joten kuopus on kiinnostunut autoista sitten meidän kaikkien muidenkin edestä. ;) Toisaalta kuopus tykkää sitten myös pehmoeläimistä, mitkä eivät ole myöskään olleet koskaan esikoisen suosikkeja. Esikoinen inspiroituu enemmän rakentamisesta, tietokoneista, palapeleistä ja lukemisesta (= nörtti ;) ) - leikit noilta kahdelta sujuvatkin niin, että isoveli rakentaa autoradan tai autotallin, jonne pikkuveli saa päristellä pikkuautoillaan. :) Vaan oli ne piipaa-autot kyllä mielenkiintoisia, kyllä niistä puhuttiinkin koko loppupäivä... ;)

Tänään onkin sitten perjantai, mikä tietää sytomyssyvirkkailua esikoisen jumpan aikana. ;) Mukavaa viikonloppua kaikille! :)

keskiviikkona, huhtikuuta 21, 2010

Löytö

Tehtiin tänään koko perheen retki kierrätyskeskukseen. Meiltähän on sinne vain parisataa metriä matkaa, joten siellä kyllä tulee useinkin käytyä, isäntä taitaa käydä melkein joka päivä. Tänäänkin hän kävi siellä ensin itseksensä ja löysi pari huonekalua, joista jätti meille varauksen, ja niitä me sitten lähdettiin koko porukalla katsomaan. Tultiin kuitenkin yhdessä siihen tulokseen, ettei ne olekaan sitä mitä etsimme, joten ne jäivät sinne sitten muiden noukittavaksi. :) Eipä tuosta olekaan kuin pari viikkoa, kun kärräsimme sieltä "maitokärryillä" sohvan kotiin - oltiin kyllä melkoinen näky. ;) Isäntä veti kärryjä ja niillä keikkuvaa sohvaa, ja minä ja itkevä kuopus tallustettiin perässä; kuopus itki sitä, kun hän olisi halunnut vetää sen sohvan kotiin "ITE!" ;) (onko meidän perheessä kenties jollakin ilmenemässä vähän omaa tahtoa?)

Tällä kertaa ei kuitenkaan saatu siis uusia mööpeleitä, mutta pitihän siellä sitten kierros tehdä, kun sinne asti (heh :D) oltiin päästy. Ja löytyi jotain pienempää:


Tämä virkkauskirja on kyllä tuttu näky kirjaston hyllyiltä, vaan eipä ole koskaan ollut minulla lainassa. On kyllä tosi vanha kirja - tai no, tehty minun syntymävuonna, ja minähän nyt en ole suinkaan vanha, joten ei tämä kirja taida sittenkään olla niin kovin vanha. ;) 70-luvun lopulta kuitenkin. :) Ja kun hintaa oli vain pari euroa, ja kirja oli tosi hyvässä kunnossa - ainoastaan yksi sivu oli irrallaan välissä - niin ostin pois. :) Tässäpä vähän muutamia herkkupaloja, mitä kirjan sivuilta bongasin:


Löytyy siis ihan virkkauksen perustekniikoiden opastus ja vähän harvinaisempiakin tekniikoita - myös joitakin minullekin uusia juttuja, vaikka mukamas olen kokeillut kaiken mahdollisen virkkaamisesta. ;) Sitten noita pieniä virkkausmalleja ja vähän isompia. Onhan nuo vaatemallit ainakin aika "retroja", mutta pienet kuviot ovat kyllä ihan ajattomia. :)

Tänään en ole virkannut, vaan ainoastaan neulonut ja ristipistellyt. Huomenna taitaa kuitenkin olla taas virkkuukoukkupäivä. Ehkä tästä kirjasta löytyy jo seuraavaan virkkuutyöhön jotain ideaa... ;)

Mukavaa loppuviikkoa! :) Kiva, kun jaksatte täällä vierailla ja kommentoida! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)