Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, toukokuuta 31, 2013

JEEEEEEEE!!! :)

Pakko tulla hehkuttamaan tänne: MEILLÄ SATAA!!! :)


Oulussa on ollut jo useamman viikon ajan aivan kamalan kurjat kelit: hellepäiviä toisensa perään. Juuri, kun alkoi tuntua siltä, ettei tämä tästä enää hyväksi sääksi muutu, niin saimme sateen! :) KIITOS! :)


Ensimmäisten pisaroiden tipahdettua ikkunaan melkein juoksin (eli kiiruhdin niin nopeasti kuin huonoilla jaloillani suinkin saatan) parvekkeelle iloitsemaan sateesta, enkä voinut pidätellä iloani, vaan taisin kiljua suureen ääneen koko Oulun kuultavaksi: JEEEEEEEEE!!!!! :)

Tästä ei sää enää parane, nyt ei voi kuin hymyillä ja hihkua! :) Ihanaa, ihanaa, ihanaa!

(palaan käsityöasioissa sitten ehkä seuraavassa postauksessa...)


Pikaliina

Tänään viikkosiivouksen yhteydessä olin aikeissa vaihtaa meidän ruokapöydälle toiset tabletit. Meillähän on ollut tuo ruokapöytä nyt noin puolitoista vuotta, ja aina olemme siinä tabletteja käyttäneet. Isäntä kuitenkin mietti ääneen, että hän on vähän kyllästynyt tabletteihin, niistä voisi luopua. No, eihän liinaton pöytä ole pöytä ollenkaan, joten minä aloin sitten etsiskellä pöydälle kaitaliinaa. Vaan nehän minä kaikki olin laittanut kevättalvella kirpparille, kun olivat tähän nykyiseen pöytään liian pieniäkin. Onneksi muistin, että vuosi sitten verhojen ja tuolipipojen ompelusta jäi jonkinlainen suikale kangasta jäljelle, ja se olikin niin sopiva kangas, ettei siitä tarvinnut kuin reunat kääntää, ja kaitaliina oli valmis:

Kaitaliina
Tehty: 31.5.2013
Kangas: Pallokuvioinen puuvilla
Koko: 36x200 cm
Muuta: Ruokapöydälle 


Nyt on sitten tuo pallokuvioinen kangas käytetty kokonaan. Kuvassa näkyvien lisäksi olen ommellut siitä myös ikkunaan salusiinit, mutta emme pidä niitä kesäaikaan ikkunassa, jotta on helpompi avata luukkua tuuletukseen. Muutenhan meillä on samat verhot kesät talvet, ja nyt sitten myös tuo liina saa palvella ympärivuotisesti.

Minulla on kovasti aikeita saada valmiiksi vielä tämän kuun puolella yksi neule. Siitä ei paljoa puutu, mutta ei tässä enää neulomistuntejakaan ole paljon tässä kuussa jäljellä. Nähtäväksi jää, tuleeko siitä toukokuun viimeinen vai kesäkuun ensimmäinen valmistunut. Palataan siis pian joko valmiin työn tai kuukausiraportin kanssa!

torstaina, toukokuuta 30, 2013

Kuvallista

Edellisestä postauksesta puuttuivat kuvat, joten tässä postauksessa niitä on senkin edestä. Myös ne kuvat, jotka oli tarkoitettu edelliseen postaukseen, mutta pääsin ottamaan ne vasta tänään.



Haaveissani oli eilen rikkoutuneen Canonin tilalle saada joku kivanvärinen uusi räpsintäväline, mutta Anttilan setä sai minut vakuuttuneeksi, että tämä ankean musta Olympus on paras valinta hinta-laatusuhteeltaan. Ei tässä muuta vikaa olekaan kuin väri. ;) Tuli sitten räpsittyä muutama testikuva... ;)


Näin kävi kukalle, joka piti ojentaa lauantaina pojan opettajalle. Ei säilynyt meillä hengissä kuin muutaman tunnin, ja vaikka yritin sitä virvoittaa henkiin, se päätyi tänään biojäteastiaan. Hei hei!


Onneksi uusi kukka löytyi tilalle - ja taustalla näkyvä kukka kouluavustajalle on vielä sentään hengissä. Tai no, poika saa itse päättää, kumpi lopulta päätyy opelle ja kumpi avustajalle. :)


Tosin kotona huomasin, että tästä uudestakin kukasta oli jo yksi kukka katkennut varresta kuljetuksen aikana. Ei hyvin mene näiden kukkien kanssa. ;)


Kamerassa toimii supermakro! :)


Mutta voi näitä kukkia vähän kauempaakin kuvata, nätiltä näyttävät silloinkin. :)


Parvekekukat ovat saaneet saippuakäsittelyn...


... onhan niitä saippuakuplia kiva puhallella...


... mutta ehkä jatkossa täytyy antaa tarkemmat ohjeet...


... puhalletaanko niitä kuplia kukkien päälle...


... vai yritettäisiinkö tähdätä vaikkapa parvekkeen kaiteen ulkopuolelle.


Supermakron lisäksi kamerassa on 10x-zoom, jota täytyi testata tähän meidän "merinäköalaan"... :)


... ja keittiön ikkunan takana kasvavaan koivuun. :)

 

Palataanpa kuitenkin vielä eiliseen postaukseen! Muistatteko, mitä kaikkea siellä kerroin?


Kerroin mm. hajonneesta käsilaukun vetoketjusta. Onneksi kirpparilta löytyi parilla eurolla näinkin hieno laukku tilalle. Siinä lukee enteilevästi "Paris"... Kysäisenkin ystävältäni tätä kautta, otettaisiinko tavoitteeksi, että lähdettäisiin Pariisiin ennen kuin tämä laukku ehtii hajota? ;)


Kirpparilta löytyi myös hame...


... ja hame...


... ja hame. Itse asiassa vielä neljäskin hame, mutta sitä en kuvannut, koska se pääsi kaappiin ja käyttöön ihan sellaisenaan. Nämä kolme aion uittaa väriliemissä ensi viikolla, siksi ne ovat näin vaaleita tällä hetkellä. :)


Myös tämä kirpparilöytö olisi ajatuksissa värjätä toisenväriseksi. Värikkäitä lopputuloksia sitten ensi viikolla! :)


Emmulin Kirsi oli nopea - tilasin tiistaina ja sain paketin tänään! :) Näitä on myös tarkoitus värjäillä, tässä on aidaa, pellavaa ja flobaa.

 

Infernoa luin eilen illalla noin 150 sivua. Dan Brown ei petä koskaan, kuten ei Tess Gerritsenkään. Molempien uutuuskirjat ovat sellaisia, että varaan ne kirjastosta jo kauan ennen ilmestymispäivää (heti, kun ovat hankinnassa ja varattavissa), ja sitten kyttään monta kertaa päivässä kirjaston sivuilta, että joko ne ovat saapuneet... ;)


Kuopus oli eilen retkellä ja poimi sieltä ämpärillisen voikukkia äidille. Näitä koitetaan vaalia maljakossa parvekkeella. :)

Helteestä huolimatta toivottelen hyvää loppuviikkoa - jokohan viikonloppuna viimein saisimme sadettakin?


keskiviikkona, toukokuuta 29, 2013

Kuvatonta

Postaus on nyt sattuneesta syystä kuvaton. Ajatuksissani oli laittaa tänne sellainen kiva kuvapläjäys, jossa olisi kerrankin ollut vain vähän tekstiä ja paljon kuvia. Reilut pari vuotta vanha kamerani päätti kuitenkin toisin. En ole tiputtanut tai kolhinut sitä, mutta kun laitoin sen tänään päälle, objektiivi jäi jumiin, eikä sitä saanut enää koskaan palaamaan takaisin. Huomenna lähden siis ostamaan uuden kameran. No, saanpa sitten samalla reissulla ostettua lapsen opettajalle uuden kukan - ostin hänelle jo yhden ruukkukukkasen kiitokseksi kuluneesta lukuvuodesta, tarkoituksena antaa se lauantaina opettajalle, mutta kukka ehti olla meillä vain muutaman tunnin, kun se kuolla kupsahti. Siispä huomenna uudestaan kaupoille, toivottavasti uusi kukka säilyisi lauantaiaamuun asti! ;)

Parvekekukillekaan ei kuulu kauhean hyvää, sillä pari tyyppiä on käynyt parvekkeella puhaltelemassa saippuakuplia yhden kukkalaatikon päälle, ja siitähän ne kukat eivät yhtään tykänneet, ovat nyt muuttuneet laikukkaiksi. En siis yhtään liioittele sanoessani, että kukat ja minä emme viihdy samassa taloudessa, vaikka tämä ei kyllä ollutkaan minun syytäni. Sen sijaan kuopukselta saamani äitienpäiväkukka nuukahti viikossa... sain sen kyllä vielä virkoamaan, mutta ei se välttämättä ihan köynnökseksi asti ehdi tänä kesänä kasvaa. ;)

Käsilaukustakin hajosi vetoketju, ja laukku päätyi sinne, minne kaikki entisetkin laukut eli roskikseen. Tämä laukku palveli minua sentään peräti puolitoista vuotta, mikä taitaa olla ennätys - yleensä laukkuni kestävät noin puoli vuotta. Enkä nyt siis puhu mistään "pikkulaukusta", vaan käsilaukku on minulla yleensä sellainen hieman kauppakassia pienempi, jonne pitää mahtua koko omaisuuden lisäksi myös riittävästi käsitöitä. Eilen illalla siellä taisi olla vähän turhan iso käsityö mukana kansalaisopiston kurssin infotilaisuudessa, joten ehkä vetoketju sanoi siksi yhteistyösopimuksen irti. Onneksi uusi laukku löytyi tuosta viereiseltä kirpparilta kahdella eurolla. :)

Tänään olen tehnytkin varsinaisen kirpparikierroksen. Kävin hakemassa tilityksen siltä kirpparilta, jossa meillä oli tavarat helppomyynnissä parin kuukauden ajan, toisin sanoen kirpparin pitäjät hakivat meiltä tavarat, hinnoittelivat ja laittoivat ne myyntiin sekä huolehtivat pöytien siisteydestä. Tuotto jaettiin 50/50. Eilen tuli sitten puhelu, että he joutuvat itsestään riippumattomista syistä lopettamaan kirpparin, joten kävin hakemassa rahat pois. Myymättä jääneistä tavaroista he maksoivat meille lisäksi vielä muutaman kympin, ja vievät ne sitten myyntiin toiseen toimipisteeseensä eri paikkakunnalle. Ihan mukavasti tuli kyllä rahaakin tuosta kirpparihommasta, sillä summalla päästään koko perhe jo kesälomareissulle. :) Vaikka tärkeintä oli tietysti päästä turhasta tavarasta eroon. Vaikka kun sitten se kamera otti ja hajosi, niin uuteen kameraan uppoaa taas rahaa, eli ei tässä rikastumaan pääse... ;)

Toiselta kirpparilta kävin etsiskelemässä kaikenlaista kivaa, mitä olisi tarkoitus värjätä ensi viikolla kolmena iltana kankaiden värjäyskurssilla. :) Yhden lakanan löysin eurolla, siitä ajattelin repiä useampiakin paloja värjäyskattiloihin upotettaviksi. Muutaman vaatekappaleenkin ajattelin värjätä, mutta kun omassa vaatekaapissa ei ole taannoisen kevätsiivouksen ansiosta mitään "väärän väristä" vaatetta, niin kirpparilta sitten ostin muutaman ihan tarkoituksella väärän värisen vaatteen eurolla tai parilla, niin pääsee kokeilemaan niihin värjäämistä.

Matkan varrelle osui vielä kolmaskin kirppari, josta löytyi esikoiselle vaatetta, ja neljänneltä kirpparilta löytyi sitten laukku ja vähän muutakin tarpeellista. Kaikki nämä siis meiltä parin kilometrin säteellä - mahtavaa asua alueella, jossa on monta hyvää kirpparia! :)

Kuumuus on niin tuskastuttavaa, ettei oikein jaksa tehdä mitään. Ja muutenkin on nyt tällä viikolla ollut näitä asioita hoidettavana, sekin vie voimia. Niinpä päätin tänään jättää ristipistomaratoninkin väliin, kaikki verhotkin on pakko pitää kiinni, niin ei täällä edes näe pistellä. Sitä paitsi tekeillä oleva neule olisi hyvä saada viimeistään perjantaina valmiiksi, niin käytän tämän illan sen tekemiseen. Ei siitä onneksi ihan hirveän paljon puutu!

Kirjastosta sain hakea tänään varaamani Dan Brownin Infernon. :) Olin varausjonossa toisena, joten sain kirjan ensimmäisten joukossa. Vaikka äänikirjana kesken oleva Harry Potterkin houkuttaisi, niin kyllä tuota Infernoa olen odottanut niin kovasti koko alkuvuoden, että taidan uppoutua nyt sen pariin, neule tietysti lukemisen kaverina. :)

Näistä kaikista minun piti tosiaan ihan parilla sanalla mainita ja antaa kuvien kertoa lopun, mutta aina tämä elämä ei mene niin kuin suunnittelee. No, seuraavassa postauksessa on sitten ihan uudella kameralla otettuja kuvia... saa nähdä, millaiseen kameraan tällä kertaa päädyn. Muilla ominaisuuksilla ei ole niin väliä, kunhan se olisi pinkki. ;) Tai turkoosi. Keltainenkin käy. Tai oikeastaan ihan sama värille, kunhan ei ole musta eikä hopeanvärinen. ;)

Viileämpiä ilmoja ja sadepäiviä hartaasti odotellen,

maanantaina, toukokuuta 27, 2013

Sohvalta iltaa

Maanantai-illan tervehdys sohvalta! :)

Kävin tänään asioilla kaupungin toisella laidalla. Pyörähdin pitkästä aikaa työpaikalla moikkaamassa työkavereita, ennen kuin he siirtyvät kesän työpisteeseen ja kukin vuorollaan myös lomille. Tuntui, kun en olisi ollutkaan sieltä pois, ja niin toivoisin jo tervehtyväni työkykyiseksi, että pääsisin sinne takaisin. Samalla reissulla hoidin sitten asioita työpaikan lähellä, kun oli tarve päästä "isoille kaupoille" hankkimaan sellaista, mitä ei tässä lähellä olevista pikkukaupoista saa. Mutta oli kyllä turhan rankka reissu - en ole ollut koko tämän sairauden aikana niin kipeä kuin olen nyt, vaikka olen koko illan nukkunut ja levännyt, istuminenkin on jo liikaa, ei vaan pysty eikä jaksa. Ihanaa oli tänään nähdä ihania ihmisiä ja käydä asioilla, mutta se vaatii sitten veronsa. Kuumuus varmasti vaikuttaa pahentavasti, sairauden myötä lämmönsietokykyni on tullut ihan olemattomaksi. Pelonsekaisin tuntein ajattelen tulevaa kesää: jos kelit pysyvät näin kuumina, miten jaksan syksyyn asti?


Sohvalta en ole jaksanut nousta ylös, joten turvauduin tietokoneen webbikameraan. Tällaista on työn alla, ja valmista olisi syytä tulla tämän viikon aikana. Kun vain jaksaisi kutoa! Mitähän tällä kertaa mahtaa olla tulossa? Yhden kuvan tästä neuleesta olette aiemminkin nähneet reilu viikko sitten, sekin voi antaa jotain vinkkiä. Kuvassa taitaa näkyä muuten neuleen nurja puoli. :)

Huomenna olisi tarkoitus mennä opiskelemaan uusia käsitöihin liittyviä juttuja kansalaisopistolle. :) Tai oikeastaan huomenna on vain infoilta, ensi viikolla sitten varsinaiset kurssi-illat. Luultavasti blogiinkin tulee siitä sitten aikanaan värikästä raportointia. :)

Hyvää alkanutta viikkoa!

sunnuntaina, toukokuuta 26, 2013

Poika

Tämä sunnuntai on Pyhän Kolminaisuuden päivä, joskin monissa kirkoissa vietetään myös Suvivirren sunnuntaita. Itsekin olen aikeissa suunnata kulkuni tänään Tuiran kirkkoon, jossa pääsee messun jälkeen antamaan äänensä kirkkoherran vaaleissa. Tämä onkin varsin harvinainen tilaisuus; minulla on ollut vain kerran aiemmin mahdollisuus äänestää kirkkoherran vaaleissa aikoinaan Jyväskylässä, ja nyt siis valitaan Tuiran seurakunnalle paimenta. Mielenkiintoinen sunnuntai siis odotettavissa! :)

Seimiasetelman viimeisen hahmon päätin esitellä tänään Pyhän Kolminaisuuden päivänä (vaikka sainkin hahmon valmiiksi jo aiemmin tällä viikolla), koska tämä hahmohan on yksi niistä kolmesta. Tässä siis Poika:


Vain heinät on sun vuoteenas,
oi Herra, taivaan kuningas,
vaikkeivät kultavaattehet
sun oisi valtas arvoiset.

(virsi 21:6)


Kapaloiden alla vauvalla on tietysti kunnon villavaippahousut! :) Mahtoikohan tuohon aikaan olla vaippoja käytössä, vai harrastettiinkohan silloin VVV:tä eli Vauvojen VessahätäViestintää? Vaipathan on varsin uusi keksintö ylipäätään, ja monissa maailman kolkissa edelleenkin vauvat kulkevat ilman vaippaa. Kun vauva on jatkuvasti äidin lähellä, äiti oppii vauvan ääntelyistä ja eleistä tunnistamaan vessahädän, ja osaa viedä vauvan sellaiseen paikkaan, jonne on hyvä tarpeet tehdä. Meilläkin harrastettiin vauvojen pissattamista esim. lavuaarin päälle molempien poikien kanssa, mutta oli meillä lisäksi kestovaipat käytössä. Voipi siis hyvinkin olla, ettei Jeesus-vauvallakaan ollut vaippoja, vaan Maria-äiti osasi tunnistaa lapsensa tarpeet ja toimia sen mukaisesti. Harmi, ettei Raamattu kerro näistä jutuista, vaan täytyy vain arvailla ja kuvitella. ;)

Tähän seimiprojektiin käytin jonkin verran omia jämälankojani, mutta ostin lisäksi joitakin värejä ihan täysiä keriä, itse asiassa aika monetkin värit jouduin ostamaan. Lisäksi vielä pyysin äidiltäni hänen Nalle-jämänsä, joita tiesin olevan sellaisia muutaman gramman nöttösiä vaikka kuinka paljon eri väreissä, eikä äiti ole osannut niitä mihinkään käyttää, kun ei niistä oikein edes sukkien raidoiksi olisi riittänyt. Yksi niistä äidiltä saamistani väreistä oli vaalean keltainen, joka oli tarkoitukseni käyttää paimenen vaatteisiin. Mutta kun paimen oli valmiina, eikä sen jälkeen ollut enää kuin tämä Jeesus-vauva tehtävänä, niin ei ollutkaan mitään, mihin olisin saanut lopun keltaista lankaa sijoitettua. Sitten hoksasin, että lankahan on ihan olkien väristä, ja niin pyörittelin loppulangasta pikkuisen tupsun, joka mahtuu juuri ja juuri tuonne seimeen. Nyt on sitten oljetkin tehty langasta! :)

Seimiprojekti on nyt kokonaan valmis, joten se lasketaan toukokuun valmistuneisiin, vaikka sitä onkin tehty kolmen eri kuukauden aikana.

Jouluseimi
Tehty ajalla: 1.3.-21.5.2013
Malli: Fiona Goble: Jouluseimi
Lanka: Novita Nalle vaaleanruskea (009), valkoinen (011), oranssi (278), tummanharmaa (044), keltainen (268), luonnonvalkoinen (010), vihreä (348) + jämiä eri värejä; Novita Wool beige (624), vaaleansininen (145), punainen (547), lila (750),  turkoosi (369), petrooli (191); Novita Rose Mohair luonnonvalkoinen (010); Novita Gold (239); Viking Vilma musta (609), ruskea (618), vihreä (653), vaaleanharmaa (604), vaaleanpunainen (622); lisäksi hieman kirjontalankoja
Langankulutus: 462 g
Puikot: 3 mm, 2,5 mm, 2 mm, virkkuukoukku 3,5 mm
Koko: Eri kokoisia hahmoja
Muuta: Työvälineeksi töihin tehty 


Tässä heitä nyt on iso joukko! Kaikki hahmot on tällä kertaalleen jo vilautettu, mutta näytetään heitä vielä kerran.

Tietäjät lahjoineen
Paimenet, härkä ja lampaita
Perhe ja heidän aasinsa
Enkeli ja vähän lisää lampaita
Ja kaiken yllä loistaa tähti
Niin kuin olen moneen kertaan täällä jo todennutkin, tein tämän seimiasetelman työkäyttöön. Sen tekeminen näin sairasloman aikana on antanut minulle uskoa ja toivoa siihen, että vielä pääsen palaamaan nykyiseen työhöni ja ottamaan tämänkin työvälineen käyttöön. Kun niin jossain vaiheessa toivottavasti käy, tarvitaan näille hahmoille myös säilytys- ja kuljetuspussi, jotta ne pysyvät hyvässä kunnossa ja kulkeutuvat helposti työpisteestä toiseen:

Säilytys- ja kuljetuspussi seimelle
Tehty: 21.5.2013
Kangas: PeeKaasta ostettu punainen kultakuvioinen puuvillakangas
Lanka: Nyörissä Novita Gold; virkattu 3,5 mm koukulla, sitä kului 1 g
Koko: n. 52x57 cm
Muuta: Ihan peruspussi


En jaksanut alkaa pussia sen kummemmin alkaa mitoittamaan. Otin vain tuon punaisen kankaan, taitoin sen kahtia ja surautin pussiksi. Siitä tuli sitten sen kokoinen kuin kangasta sattui olemaan. :) Hyvän kokoinen siinä mielessä, että hahmot mahtuvat tuolla hyvin olemaan, ei tarvitse survoa eikä sulloa. Nyöriksi virkkasin ketjusilmukkaketjun kultalangasta. :)


Moni on kysynyt kommenteissa, onko näihin hahmoihin joku ohje vai teenkö omasta päästäni. No en todellakaan osaa tällaisia omasta päästäni tehdä, enkä halua edes yrittää! ;) Olen noudattanut tämän kirjan ohjeita ihan kirjaimellisesti jopa niin, etten ole hahmojen vaatteisiinkaan uskaltanut vaihtaa eri värejä kuin kirjassa, vaan olen pyrkinyt niidenkin kohdalla tekemään mahdollisimman pitkälle samoilla väreillä. Ainoastaan paimenten asuissa jouduin vaihtamaan värejä, kun samoja värejä ei löytynyt lankakopastani. Ja muutaman muun ihan pikkuriikkisen sovelluksen tein, mutta vain siksi, että halusin käyttää ainakin pikkunöttöset kokonaan tähän projektiin, eli ne pyrin käyttämään aina hyvin tarkkaan.

Kirja on siis Fiona Goble: Jouluseimi. Kirja ei sisällä ainoastaan neuleohjeita, vaan myös kertomukset, jotka liittyvät kuhunkin hahmoon. Kertomukset on sijoitettu kirjassa niin, että aina kunkin kertomuksen jälkeen on ohjeet niihin hahmoihin, jotka siinä kertomuksessa esiintyvät.


Ostin kirjan osittain ihan vain näiden kertomusten vuoksi, vaikken vielä silloin ollut varma, tuleeko noita hahmoja neulottua. Lapsiryhmän kanssa on mukava käydä jouluevankeliumia läpi pienissä pätkissä niin, että kukin yksittäinen tapahtuma kerrotaan aina yhdellä kokoontumiskerralla, ja samalla lisätään sen tapahtuman hahmot seimiasetelmaan. Tietäjät tulevat näin ollen mukaan vasta loppiaisena! Nuo kirjan kertomukset ovat juuri sopivan mittaisia aina yhdellä kerralla luettaviksi, niitä voisi käyttää siis ihan sellaisenaan ja myös ilman noita hahmoja tai toisenlaisten hahmojen kanssa.

Neuleohjeiden ja kertomusten lisäksi kirjan mukana tuli myös tuo tallin taustaseinä, josta leikkasin ovet avoimeksi. Lisäksi mukana oli seimen osat, jotka leikattiin irti, taiteltiin ja liimattiin seimeksi. Siinä mielessä tämä kirja on siis "kertakäyttöinen", siitä saa vain yhden seimiasetelman tehdyksi. Mutta kertomuksia voi käyttää aina vaan uudestaan ja uudestaan - ja tietysti näitä hahmoja!

Nyt sitten täytyy vain odottaa kuntoutumistani, että saan tämän ottaa joskus töissä käyttöön. :)

Hyvää sunnuntaipäivän jatkoa!

torstaina, toukokuuta 23, 2013

Ruusu

Kevät on valmistumisjuhlien aikaa, ja meidänkin suvussa yksiä valmistujaisjuhlia vietetään. En pääse paikan päälle ojentamaan onnitteluruusua, joten lähetän sen tällaisessa muodossa:

Ruusupolku-patalappu
Tehty ajalla: 21.-22.5.2013
Malli: Patalappuja á la carte: Ruusupolku
Lanka: Viking Vilma musta (609), vihreä (653) ja vaaleanpunainen (622)
Langankulutus: 31 g
Virkkuukoukku: 3 mm
 Koko: Halkaisija 18-22 cm
Muuta: Valmistuvalle

Valmistuvan ammatti on sellainen, että ajattelin patalapun sopivan hyvin lahjaksi. Kortin ja myös toisen samaan pakettiin tekemäni lahjan olen täällä blogissa aiemmin keväällä esitellytkin, joten jos joku vielä muistaa millaisia ne olivat (tai vaivautuu selaamaan blogiani taaksepäin ja etsimään), niin voivat siitä sen ammatinkin päätellä. Ensi viikolla täytyykin muistaa laittaa nämä postiin!

Mukavaa loppuviikkoa! :)

Ilman Marttia...

... eli Maraton. ;) Keskiviikkoiltojen tapaan istuin jälleen nelisen tuntia ristipisto kourassa ja kuulokkeet korvissa. Uusi äänikirja laitettiin kuuntelussa alkuun: Harry Potter ja Feeniksin kilta.


Viime viikon kuva jälleen vertailussa tuossa ylempänä, tämän illan kuva alempana. Sain vasemman puolen kukkaköynnöksen valmiiksi ja muutaman piston ehdin tehdä oikeanpuoleiseen köynnökseen alkua/jatkoa. Ensi viikolla jatketaan tästä, mutta sitten taitaa tulla parin viikon tauko maratoonailuun, on nimittäin pariksi keskiviikkoillaksi kesäkuun alussa muuta ohjelmaa kalenterissa. Ensi viikolla ehtii kuitenkin montakin pistoa vielä tähän tehdä, eli kyllä tämä tästä edistyy! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)