Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, lokakuuta 26, 2014

Eriparisukat

Olen hyvin tarkka siitä, että sukkien tulee olla samaa paria, eli jos teen sukat itsestäänraidoittuvasta langasta, raitojen täytyy kohdistua just eikä melkein. Tällä kertaa tein kuitenkin eriparisukat, joskaan en omasta tahdostani...

Pikkupalmikkosukat
Tehty ajalla: 20.-26.10.2014
Malli: Oma
Lanka: Zauberball Stärke 6 pinkki-valko-vihreä (2079)
Langankulutus 102 g
Puikot: 3 mm
Koko: Oma jalka 38/39
Muuta: Eriparisuus vähän häiritsee...


On uskomatonta, että 150 gramman eli 400 metrin kerässä väriraportti on niin pitkä, että sama väriraita ei tule vastaan toista kertaa koko kerän aikana! Tutkailin netistä myös muita tästä langasta toteutettuja projekteja, enkä kyllä niistäkään löytänyt samaa väriraporttia kuin omassa kerässäni. Ilmeisesti jokainen kerä on uniikki, ja kenties samaa väriraitaa ei löydy koskaan, vaikka kävisi kaikki maailman Zauberballit lävitse. Yritä siinä sitten tehdä samaa paria olevat sukat! ;)


Olisi minun pitänyt tämä kyllä aavistaa, sillä olenhan tehnyt samasta värimaailmasta mutta vain Zauberballin ohuemmasta versiosta jo itselleni huivin. Tämä sukkalanka on siis vahvempaa Zauberballia kuin tuo huivilanka. Ehkä juuri siksi päädyinkin tekemään aikoinaan siitä ohuemmasta langasta huivin, kun en olisi siitäkään saanut samanparisia sukkia...


Huivia en ole muuten käyttänyt kertaakaan, vaikka on se minulla ollut jo melkein kaksi ja puoli vuotta. Kerran meinasin laittaa huivin päälleni, mutta päädyin kuitenkin vaihtamaan asua. Tulisikohan tätä huivia nyt pidettyä, kun sille on tehty yhteensopivat sukatkin? Vai jäävätkö molemmat yhä pyörimään käyttämättöminä vaatekaappiin?


Sukkia aloittaessani ajattelin, että pitäisin näitä huivin ja hameen kanssa, jolloin kauniit värit pääsisivät oikeuksiinsa. Eriparisuus on kuitenkin niin häiritsevää, että ehkä pidänkin näitä vain piilossa housunlahkeiden ja kenkien alla. Joku pian luulee minun olevan niin sokea, etten tajua sukkieni olevan eri paria...


Toisaalta tuo huivikin on ihan toispuoleinen: saman kerroksen toisessa reunassa on ihan eri väri kuin toisessa reunassa. Ehkä nuo epäsuhtaiset sukatkin menevät samassa sekamelskassa...


Koska noissa väreissä riittää jo yllinkyllin tapahtumia, valitsin niiden kaveriksi mahdollisimman yksinkertaisen mallineuleen. Sukat ovat periaatteessa 2o 2n -joustinta, mutta joka neljäs kerros olen neulonut oikeat silmukat ristiin. Näin syntyi pienet palmikot. Joustinpalmikkoraita jatkuu myös jalkaterän päällä kärkikavennuksiin saakka...


... lisäksi myös kantalappu on palmikkoneuletta. Sukan kärjen sivussa kulkee palmikkoraita niin, että kärkikavennukset on tehty palmikon molemmin puolin. Tämä idea syntyi ihan siitä, että jalkaterässä on vähemmän silmukoita kuin varressa, niin tuo yksi palmikko sitten vain jotenkin asettui tuohon kivasti. En osaa selittää tarkemmin...


Kantapohjassa on sitten ihan tavallista joustinneuletta ilman palmikoita.

http://sukkasato.blogspot.fi/

Nämä kummajaiset matkaavat nyt pottulaariin. Sukkasato jatkuu vielä perjantaihin saakka, yritän saada siihen mennessä yhden sukkaparin tehtyä, jonka jälkeen pääsen laskemaan tämän vuoden sukkasatosaldoni.


Toivottelisin mielelläni teille ihania syyspäiviä, mutta saankin toivotella mitä mahtavimpia talvipäiviä! :) Täällä on jo päästy rakentamaan lumiukkoja ja -linnoja, vaikka itse olenkin joutunut pysyttelemään muutaman päivän ihan sisätilossa hunajalla ja inkiväärillä maustettua kuumaa vettä lipittäen. Huomenna päästään sitten kuopuksen kanssa aloittamaan talvipyöräilykausi! :)

ps. Edellisessä postauksessa on vielä sukkakirja ja virkkauskirja vapaana, ostakaahan pois! :)

12 kommenttia:

  1. Minä olen samanlainen , pitäisi olla aina symmetriset.
    Mutta näissä eriparisuus ei haittaa, kun nuo värit on "pehmoiset" :)
    Hyvää talviaikaa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se tietysti makuasia, minkälaisista tykkää. Tässä langassa tulee kyllä vastaan ihan minkälaisia raitoja vaan, välillä ihan mahdottoman leveitäkin, välillä taas tosi kapeita. Kiitos kommentista! :)

      Poista
  2. Tosiaankin makuasia, sillä minua taas tuo eriparisuus ei häiritse ollenkaan ja huivin kanssa rimmaavat hyvin. Meillä on tytöillä joitakin sukkahousuja, joissa on ihan "peppi pitkätossumaisesti" kuviot miten sattuu ja kivalta näyttävät, ainakin mun silmään. Ja sitä paitsi, kun vilkuilee nuorison sukkamuotia (siis niitä ihan tavallisiakin sukkia), niin näyttää siltä, että eriparisuus on muotia niissäkin. Ei muuta kuin pitoon vaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, oon minäkin niitä eriparisukkia nähnyt, jotkut tekevät sukista eriparisia ihan tahallaankin. Mutta en voi ymmärtää, miksi pitää tehdä sukat vaikkapa päinvastaisilla väreillä (esim. punaisella pohjalla sinisiä kuvioita ja toisessa sukassa sitten sinisellä pohjalla punaisia kuvioita), kun niistä saisi tehtyä samanlaisetkin. Tämä nykynuoriso kun pitää eriparisukkia, niin sehän tietysti johtaa kaikenlaiseen huumehörhöilyyn, paikkojen hajottamiseen, väkivaltaan ja ilmaston lämpenemiseen - ja kaikki olisi vältettävissä, jos ymmärtäisivät pistää samaa paria olevat sukat jalkaan! ;) *painaa kukkahatun syvemmälle päähänsä*

      Poista
  3. Minä rakastan epäsymmetriaa ja sen vuoksi sukkiesi raidotus ei häiritse yhtään. Enemmän minua häiritsevät itsestäänraidoittuvissa langoissa yhteensopimattomat värivalinnat. Nämä Zauberballin sävyt ovat kyllä kauniit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! :) Nämä väri- ja raita-asiat ovat kyllä niin makukysymyksiä, toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä. Minusta tämä on Zauberballin yksi parhaita värityksiä, vaikka aika ihania ne taitavat muutkin olla. Kerältä vaan ei vielä näe, mitä kaikkea se kätkee sisäänsä.

      Poista
  4. Sukkasi ovat mielestäni kauniit ja ihanan väriset, samoin kuin aiemmin virkkaamasi huivi. Sukkien eriparisuus voisi ehkä häiritä itseänikin - varsinkin, kun varren raidat ovat aluksi samanväriset, mutta muuttuvat sääressä nilkkaa lähestyttäessä kovin erilaisiksi. Kauniit sukat ovat silti, ja sopivat huivin kanssa hyvin yhteen. Jos sukkien eriparisuus häiritsee, niin voisiko langasta tehdä vaikka pipon tai laukun tai...? ;-) Jännä muuten, miten erilaiselta näyttää virkattu ja neulottu pinta samaa värimaailmaa olevasta langasta.

    Ihailin juuri eilen paikallisessa, valtavassa lankakaupassa (Äitini tahtoi luonamme vierailulla ollessaan käydä sitä "nähtävyyttä" katsomassa, emme onneksi kumpikaan sortuneet... ;-)) Zauberballin langasta tehtyä, neulottua kolmiohuivia. Minulla on Zauberballin(kin) lankoja kotona jemmassa. Niistä olen suunnitellut tekeväni joskus sukkia ja asusteita. Onkin hyvä tietää, että langasta ei saa todennäköisesti samanlaista paria lapasia tai sukkia.
    Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)

      Virkatun ja neulotun pinnan erilaisuus johtuu myös siitäkin, että virkattu huivi on ohuemmasta langasta ja neulotut sukat paksummasta langasta. Paksumpi lanka näyttää siltä, kun siihen olisi vain yhdistetty kaksi ohuempaa kerää, toisin sanoen siihen tulee enemmän kaksivärisiä osuuksia.

      Jämälangasta teenkin jotain "paritonta", ja suosittelen kyllä sinuakin tekemään omista Zauberballeistakin jotain paritonta, jos olet samaparisten sukkien ja lapasten ystävä.

      Poista
    2. Minuakin häiritsee eriparisuus, mutta tuossa langassa se näyttää olevan tarkoituskin kun ero on niin suuri. Itse kudon pääasiassa Novitan langoista joissa kai pitäisi toistua sama raidoitus, mutta kun ei. Eri kerissä raidat on eri mittaisia, ja niinpä sukkien terät tulee eriväriset jos ei ota sopivassa kohdassa toisesta pätkää lankaa pois. Ärsyttävää.

      Melkein kateeksi käy teidän talvinen sää. Täällä sataa vettä ja eilen oikein radiossakin mainittiin että on lämpimämpää kuin juhannuksena. Eilen tosiaan oli 13 astetta ja juhannuksena taisi olla 7.

      Poista
    3. Minä en ole huomannut Novitan kerien raidoituksessa mitään suuria heittoja, mutta toisaalta harvemmin olen käyttänyt projekteihini useamman kuin yhden kerän (eli olen tehnyt sukkia).

      Talvi on sulanut täältäkin nyt pois, ja vesisade rummutti viime yönä ikkunalautaa aika rajustikin. Minä kyllä tykkään sateesta, joten ei haittaa. :) Lämmintä oli tänään +5 astetta, eilen taisi olla peräti +10 jossain vaiheessa. Minulle kyllä kelpaa mikä tahansa syyssää, aina tämä kesän helteet voittaa! :)

      Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)