Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, maaliskuuta 13, 2016

Avaimet avaimen taakse

Pimeä on ehtinyt jo laskeutua, joten en vieläkään ehdi ottaa kodistani kunnollisia kuvia laittaakseni niitä tänne blogiin. Mutta vielä jossain vaiheessa sen teen, kenties...

Sain viimein pisteltyä kuvan uuden kotini seinällä olevaan avainkaappiin. Mikäs muukaan siinä kuvassa olisi kuin avain, mutta tämä on se minulle kaikkein tutuin avain. ;)

Avainkaappi
Tehty ajalla: 11.-13.3.2016
Malli: Napattu Isa Vautierin Marquoir Musique -mallista
Kangas: 28 ct ruudullinen pellava
Lanka: Joku punainen jämälanka
Pistot: Ristipistoja
Koko: 32x68 pistoa, viimeistely 5"x7"
Viimeistely: Ateljé Margarethalta tilattu avainkaappi 


Tällaiselle seinälle tuo avainkaappi päätyi. Tai itse asiassa avainkaapin kävin jo nakuttamassa seinään ennen varsinaista muuttopäivää, pitihän ne avaimet johonkin saada säilöön. Mutta tuon pistelyn sain vasta tänään tehtyä ja laitettua kaappia koristamaan. Muutkin tuon seinän pistelyt sopivat värimaailmaltaan tämän kaapin kanssa hienosti yhteen.

Mukavaa uutta viikkoa kaikille! :)

perjantaina, maaliskuuta 11, 2016

Uudessa

Tämä alkuvuosi on ollut melkoista tohinaa. Vuoden vaihteessa toivoin, että elämä vihdoin rauhoittuisi, mutta toisin kävi. Viime viikonloppuna muutin vanhasta kodistani noin 100 metrin päähän viereiselle kadulle asumaan. Pojat jäivät isänsä kanssa siihen vanhaan kotiin, mutta tälläkin hetkellä ovat nyt viikonloppua viettämässä minun luonani.

Uuteen kotiin muuttaminen on kuitenkin ollut ihanaa, helpottavaakin. On ollut mukavaa suunnitella uutta sisustusta, mitä vanhaa haluan viedä mukanani ja mitä uutta ja ihan omannäköistä hankkia. Kirpparit ovat tulleet tutuiksi, olen tehnyt mahtavia löytöjä! Nyt en jaksa räpsiä enempää kuvia kotini sisustuksesta, mutta esittelen uudet sohvatyynyt, jotka valmistuivat hetki sitten:

Isoäidinneliötyynyt 2 kpl
Tehty ajalla: 13.2.-11.3.2016
Malli: Isoäidinneliö
Lanka: Drops Fabel luonnonvalkoinen (010), happovärjätyt (pohja luonnonvalkoinen 100) korallinpunainen, keltainen ja oranssi
Langankulutus: 151 g
Virkkuukoukku: 3 mm
Koko: 40x40 cm
Muuta: Ompelin valmiisiin luonnonvalkoisiin koristetyynyihin kiinni 


Toissasyksynä värjäyskurssilla ajattelin, että nuo kolme lankaa (keltainen, oranssi ja korallinpunainen) kuuluvat ehdottomasti yhteen, kun nostin ne värjäyksestä pois. Luulin tekeväni niistä sukat (mitäpä muutakaan?), mutta kun olin tehnyt joitakin hankintoja uutta kotiani ajatellen ja värimaailma alkoi vähitellen muodostua, niin sohvatyynyiksihän nuo langat lopulta halusivat. Oli hyvä ratkaisu! :)

Ompelin virkatut päällysosat kiinni valmiisiin luonnonvalkoisiin koristetyynyihin. Taisi tulla sillä tavalla jopa edullisemmaksi kuin jos olisin ostanut sisustyynyt ja valkoiset kankaat erikseen ja vielä alkanut ompelemaankin.


Tästä kuvakulmasta katsottuna uudessa kodissa on paljon tuttua vanhaan kotiin nähden, sillä taustalla näkyvät huonekalut kuten myös sohva lähtivät matkaani. Vanhempi poikanikin on välillä erehtynyt luulemaan olevansa kotonaan, kun täällä on hyvin paljon samantyylinen huonekalujen järjestys kuin sielläkin oli ennen muuttoani. Toki nythän sielläkin on laitettu tavarat uusille paikoilleen.

Jotta elämä ei olisi käynyt tässä eron ja muuton tuomassa hässäkässä liian tylsäksi, niin jäin vielä parisen viikkoa sitten pyörällä auton alle. Mitään ei murtunut ja pyöräkin saatiin korjattua ajokuntoon, mutta ajoitus oli kieltämättä aika hurja, kun törmäys tapahtui pari päivää ennen kuin hain avaimet uuteen kotiin. Muuttopäivänä toimin lähinnä työnjohtajana, kun en kivuiltani vielä pystynyt juurikaan kantamaan, mutta muuten pystyin siivoilemaan ja laittamaan paikkoja.

Kun sitten koti oli valmiina ja viimein ajattelin voivani hetken huokaista, lasteni isältä tuli viestiä, että heidän kotinsa pihassa on yöllä palanut roskakatos/pyörävarasto. Heidän pyöränsä onneksi säästyivät tulelta, mutta toisen puolen pyörävarasto paloi pahemmin. Riittäisiköhän nämä tapahtumat jo tälle vuodelle...?

Onneksi tällä viikolla on ollut hiihtolomaviikko, niin olen hiukan saanut hengähtää. Lomaviikon jälkeen alkaakin varsinainen rytinä, kun töissä on kokonainen viikko pääsiäisnäytelmän esityksiä, sen jälkeen vierähtää viikko kuoron kanssa Johannes-passion viimeisissä tiukoissa treeneissä, esitykset ovat hiljaisen viikon lopulla. Mutta levähdetään sitten pääsiäisen jälkeen... toivottavasti ei enää tule mitään isompia yllätyksiä elämään! :)

Mainiota maaliskuuta kaikille - lunta on taas tullut hurjasti lisää, joten hiihtokelejä on ainakin luvassa vielä pitkäksi aikaa! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)